Închide

36,5 milioane de lei despăgubiri pentru autostrada Sebeș-Turda

Din județEconomieRecomandarea redacției by Actual de Cluj - mai 15, 2014 1 460

Suma necesară pentru exproprierea imobilelor de pe aliniamentul autostrăzii Sebeș-Turda ajunge la 36,5 milioane de lei, conform unei hotărâri de Guvern aprobată ieri.

Hotărârea privind declanşarea procedurilor de expropriere a imobilelor proprietate privată care constituie coridorul de expropriere al autostrăzii Sebeș-Turda cuprinde un număr de 4.312 imobile expropriate în interes de utilitate publică, pentru care a fost aprobată o sumă de 36.511.000 lei cu titlu de despăgubire.

ponta autostrazi

Documentaţia si indicatorii tehnico-economici pentru drumul expres Sebeş –Turda au fost aprobate încă din 2008, în baza traficului recenzat în 2005 și au fost adaptate în 2010 la profilul de autostradă, după un alt studiu de trafic și în baza indicilor de prognoză pentru 20 ani.

Execuţia autostrăzii Sebeş – Turda asigură legătura între Coridorul IV, autostrada A1 Sibiu – Deva, şi autostrada A3 Câmpia Turzii – Gilău, și asigură legătura între tranzitate Alba-Iulia, Teiuş şi Aiud, degrevând aceste localităţi de traficul de tranzit.

Traseul autostrăzii Sebeş – Turda, precum şi racordarea de la nodul cu autostrada A1 (nod Sebeş)  au fost modificate faţă de soluţia din studiul de fezabilitate din anul 2007 datorită extinderii ariilor protejate şi condiţiilor suplimentare privind vecinătatea faţă de acestea şi noilor condiţii de racordare la Centura Sebeş şi Autostrada Transilvania, conform unui document al Guvernului.

Un comentariu

Scrie un comentariu

Articole similare