Închide

Exproprierile pentru tronsonul de autostradă Gilău – Gârbău, aprobate azi de Guvern

Administrație by Actual de Cluj - mai 20, 2014 0 319

Demararea procedurilor de expropriere pentru continuarea construirii unui tronson din Autostrada Transilvania a fost aprobată astăzi în ședința de Guvern.

Guvernul a aprobat astăzi, în cadrul ședinței săptămânale, demararea procedurilor de expropriere a imobilelor proprietate privată care constituie coridorul de expropriere al lucrărilor de utilitate publică pe teritoriul localităților Gilău și Gârbău.

Potrivit proiectului aprobat, suma aferentă despăgubirilor este de 658.000 de lei, pentru un număr de 618 imobile, în suprafață de 878.039 metri pătrați, bani care vin de la bugetul de stat.

Pentru acest mărunțiș – amintim, săptămâna trecută Guvernul a aprobat o sumă de 38,5 milioane de lei ca despăgubiri pentru autostrada Sebeș – Turda – ministrul pentru Dialog Social, clujeanca Aurelia Cristea, laudă guvernul Ponta, care „demonstrează din nou că arată un interes deosebit finalizării Autostrăzii” pentru că lucrările la autostradă ar fi fost incluse în lista de obiective de investiție prioritare aale guvernului.

autostradatransilvania
Pentru despăgubiri este vizată Secțiunea 3A, subsecțiunea 3A1 și 3A2, de la km 0+000 la km 8+700, pe teritoriul localităților Gilău și Gârbău din județul Cluj.

Cristea spune că Guvernul a alocat deja peste 250 de milioane de lei pentru continuarea lucrărilor la autostradă. De asemenea, potrivit declarațiilor făcute de ministrul Transporturilor, Dan Șova, la Cluj, pe sectorul Autostrăzii Transilvania care leagă Suplacu de Barcău de Borş, lucrările vor începe cel mai probabil din luna octombrie a acestui an. Valoarea lucrărilor la acest sector au fost evaluate la 987 milioane de lei, adică circa 230 de milioane de euro. În total, banii care vin de la București pentru proiectul Autostrăzii se ridică la 1,14 miliarde de lei, etapizați până în 2016.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

Articole similare