Închide

3 milioane de lei pentru revigorarea cinematografului Dacia

Administrație by Luminiţa Silea - mai 20, 2014 0 412

Firmele interesate pot depune oferte până la începutul lunii iunie pentru modernizarea cinematografului Dacia din Mănăștur. Primăria a scos la licitație lucrările de proiectare și de execuție estimate la peste 3,1 milioane de lei. Criteriul de adjudecare este prețul cel mai scăzut.

Licitația pentru modernizarea cinematografului Dacia se va deschide în 4 iunie. Proiectarea este estimată la peste 82.000 de lei, iar lucrările de reabilitarea a clădirii situate pe strada Bucegi la alte 3 milioane de lei. Contractul e licitat la pachet de primărie. Administrația locală a anunțat deja că vrea să reitroducă cinematograful în circuitul de la Cluj – pentru film, baluri, teatru de cartier și club al pensionarilor.

cinema dacia

RADEF Româniafilm a predat, în 2009, patru cinematografe către Primăria Cluj-Napoca – Mărăşti, Dacia, Favorit şi Victoria. Cinematograful Mărăşti a fost redeschis pentru public după lucrări care au costat două milioane de lei. În ce priveşte cinematograful Favorit, care funcţiona într-un imobil retrocedat, acesta nu va mai putea fi folosit ca atare.

Cinematograful Dacia fusese închiariat din 1996 de o firmă privată, Atriss. Contractul de închiriere a expirat în 2009 iar de atunci Atriss şi Primăria Cluj-Napoca s-au judecat pe dreptul de intrare în imobil. Procesul a fost câştigat în martie 2013 de Primărie. Cinematograful din Mănăştur a fost incendiat de două ori. Autorii nu au fost prinşi. 

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

author photo two

Luminiţa Silea

Este reporter la ActualdeCluj.ro din aprilie 2014. A lucrat la cotidianul Ziua de Cluj de la lansarea sa, în 2004, până în aprilie 2014. A absolvit Facultatea de Jurnalism a universității "Babeș-Bolyai" în 2004 şi are două diplome de master - în Administraţie Publică la aceeaşi universitate şi în Comunicare şi Relaţii Publice la Şcoala Naţională de Studii Politice şi Administrative (SNSPA) Bucureşti.