Închide

360 de studenți la Drept învață ce e legea în proiect cu finanțare europeană de 2 milioane de lei

Actualitate by Actual de Cluj - oct. 30, 2015 0 202

Zeci de studenți de la Facultatea de Drept a universității „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca au învățat ce înseamnă avocatura, insolvența ori executarea judecătorească, într-un proiect cu finanțare europeană de aproape două milioane de lei.
Acesta e al doilea proiect cu finanțare europeană derulat de Facultatea de Drept pentru stagii de practică ale studenților. Manager de proiect e Teodora Raț: „Am avut un grup țintă de 360 de studenți, în final au participat 364 de studenți la activitățile proiectului. 300 au beneficiat de stagii de practică la 45 de cabinete și societăți de avocatură, 3 cabinete și societăți de practicieni în insolvență și două birouri de executori judecătorești, în patru serii. Fiecare student a trebuit să petreacă 60 de ore în cabinete”.
În plus, dintre aceștia au fost selectați, după un concurs de procese simulate, un grup de 30 de studenți care au beneficiat de vizite de studiu ori schimburi de bune practici la Saragoza – la Colegiul Avocaților – și, săptămâna trecută, în Luxemburg și Bruxelles, la Curtea de Justiție a UE și la Parlamentul European. În plus fiecare dintre cei 364 de studenți implicați în proiect au beneficiat de câte două ședințe individuale de consiliere în care li s-au aplicat teste de personalitate și li s-au prezentat în detaliu profesiile juridice.

Să mai spunem că numărul de 360 de studenți reprezintă aproximativ 15% din totalul studenților Facultății de drept, care numără în total 2.000 de studenți la nivel de licență. În plus fiecare dintre studenții implicați în proiect a primit o subvenție de 400 de lei pentru a fi motivat în proiect.

  • Nici un comentariu

    Scrie un comentariu

    Articole similare