Închide

Cum au fost lucrați liberalii din interiorul partidului

ActualitateAdministrațiePoliticaTop News by Cosmina Fernoaga - oct. 30, 2015 0 510

În bătălia pe care o duce cu PNL, partid din care tocmai a fost exclus, președintele Consiliului Județean, Mihai Seplecan a obținut o primă victorie. El a reușit să împiedice numirea colegului său, Călin Tuluc, în funcția de vicepreședinte, deși PNL l-a validat pentru acest post încă de acum câteva luni. Călin Tuluc a obținut doar 17 voturi în plenul Consiliului Județean, astfel că propunerea privind numirea sa în funcția de vicepreședinte a fost respinsă.

Cine a trădat cauza PNL

PNL avea nevoie de 19 voturi pentru a-l numi în funcția de vicepreședinte pe consilierul PNL, avocatul Călin Tuluc, despre care se cunoaște faptul că este un apropiat al senatorului Alin Tișe. Inițial, această funcție a aparținut consilierului PNL Horațiu Cătărig, care, însă, s-a cam îndepărtat de partid, motiv pentru care i s-a și cerut să demisioneze. Având în vedere disputa pe care o are cu liderii PNL Cluj, inclusiv cu senatorul Alin Tișe, președintele Consiliului Județean, Mihai Seplecan s-a străduit să facă tot posibilul pentru a sabota numirea lui Tuluc în funcția de vicepreședinte. În prezent, liberalii pot miza pe 16 voturi în forul deliberativ al administrației județene, exceptând votul lui Seplecan. Cu cele cinci voturi ale UDMR, liberalii ar fi putut avea câștig de cauză. Cu toate acestea, Călin Tuluc  obținut doar 17 voturi. Cum a fost posibil? Au lipistit doi consilieri PNL, Ioan Petran și Emil Bogdan. Aceștia erau la curent cu ordinea de zi a ședinței și totuși au lipsit. Cu un dosar penal la activ, Ioan Petran este unul dintre consilierii care-l sprijină în continuare pe Seplecan, mai ales pentru că – nu este un secret – îl detestă pe co-președintele PNL, Marius Nicoară. Un alt consilier liberal care a trecut în tabăra lui Seplecan este Ioan Deac. Acesta și-a asumat să-l susțină pe Seplecan, în detrimentul intereselor de partid. În consecință, PNL a dispus de numai 13 voturi, în prorpiul partid. Și din grupul UDMR a lipsit un consilier, astfel că cele patru voturi ale maghiarilor au fost insuficente pentru numirea lui Tuluc în funcția de vicepreședinte.

Peste o săptămână se decide soarta lui Seplecan

Biroul Județean al PNL a votat pentru excluderea lui Mihai Seplecan din partid, urmând ca vinerea viitoare, Colegiul Director să valideze această decizie. Dacă excluderea rămâne valabilă, prefectul Gheorghe Vușcan va avea sarcina să se sesizeze și să vacanteze postul de președinte. Dacă acest lucru se va întâmpla, liberalii vor avea posibilitatea să-și nominalizeze un alt reprezentant la șefia administrației județene.

 

 

  • author photo two

    Cosmina Fernoaga

    Este redactorul-șef al site-ului actualdecluj.ro, din aprilie 2014. A fost reporter pentru cotidianul Ziua de Cluj din martie 2005 până în aprilie 2014 şi redactor la Realitatea FM Cluj din martie 2012, timp de un an. Lucrează în presă din iulie 2003, când a debutat la cotidianul "Bună ziua, Ardeal". A absolvit Facultatea de Teatru şi Televiziune a UBB Cluj în 2004 şi Facultatea de Drept a Universităţii „Dimitrie Cantemir” în 2012.

    Nici un comentariu

    Scrie un comentariu