Închide

35 de tone de vegetație acvatică scoase din Someș în Cluj-Napoca în doar câteva sute de metri

Actualitate by Actual de Cluj - iun. 22, 2017 0 350

Până primarul din Cluj Emil Boc se laudă cu echipamente unice în țară care să oprească gunoaiele de pe Someș, Administrația Bazinală scoate din râu, în zona Clujului, nu mai puțin de 35 de tone de gunoaie cu utilajul său amfibiu, care de asemenea e – spun reprezentanții Administrației Bazinale – unic în țară.

În cinci zile cât a durat intervenția utilajului-amfibiu în râul Someș în Cluj-Napoca au fost adunate aproximativ 35 de tone de vegetație acvatică în amonte de Podul Elisabeta, până la Podul Napoca și în amonte de Podul Garibaldi – deci doar câteva sute de metri, în vecinătatea stadionului Cluj Arena și a parcului central.

„Speciile de macrofite acvatice existente de-a lungul râului Someșul Mic sunt plante hidrofite perene, a căror dezvoltare este favorizată de perioadele cu temperaturi ridicate specifice sezonului cald. Acestea apar și se dezvoltă excesiv în zonele cu viteze şi adâncimi reduse ale apei”, spun reprezentanții ABAST. „Răspândirea rapidă şi abundentă a acestor plante este cauzată în mare parte de tipul de înmulţire, realizat în principal pe cale vegetativă, prin înrădăcinarea fragmentelor de macrofite. Aceste fragmente cu muguri pot fi transportate de curenţii de apă la distanţe considerabile”.

Citește și:

Utilajul amfibiu de 700.000 de lei are o lună “să spele” rușinea Clujului

Adună gunoaiele cu tonele: ciudatul amfibiu care se plimbă pe Someș în Cluj adună 15 tone de alge într-o singură zi

Administrația Bazinală cumpără amfibiu ca să curețe gunoiul din Someș lângă Cluj Arena, e primul din țară

  • Nici un comentariu

    Scrie un comentariu