Închide

Un clujean a ajuns românul cu cea mai înaltă funcție politică din SUA

PoliticaTop News by Actual de Cluj - ian. 10, 2023 0 335

Un clujean a ajuns românul cu cea mai înaltă funcție politică din Statele Unite.

E vorba de Ben Toma, care a fost învestit ieri ca președinte al Camerei Reprezentanților a Statului Arizona; la ceremonie a fost invitat și ambasadorul României în SUA, Andrei Muraru. Toma devine astfel românul cu cea mai înaltă funcție politică din SUA, precizează ambasada.

Ben Toma este de origine română, el plecând din Cluj-Napoca în Statele Unite, cu familia, în 1987, când avea aproape 8 ani. În urma alegerilor americane de la mijloc de mandat care au avut loc anul trecut, Ben Toma, a devenit românul cu cea mai înaltă funcție politică din SUA, după ce a fost ales de către grupul parlamentar al Partidului Republican ca președinte al Camerei Reprezentanților din Arizona. În legislatura anterioară Ben Toma deținuse funcția de lider al majorității republicane din Camera Reprezentanților Arizona.

Anul trecut Ben Toma a primit premiul ”Legislator of the Year” din partea American Legislative Exchange Council, pentru două legi pe care le-a promovat, considerate revoluționare: cea mai mare tăiere de taxe din istoria statului Arizona și o reformă profundă a sistemului de educație.

Ben Toma este un politician republican american de origine română, aflat la al patrulea mandat în legislativul statului Arizona. Este statul în care Joe Biden l-a învins „la mustață” pe Donald Trump în 2020 și unde la alegerile din acest an au apărut probleme care l-au făcut pe Donald Trump să acuze din nou fraude electorale. Politicianul plecat din Cluj are însă o abordare mai pragmatică și se ghidează după un dicton învățat în politica americană. Ben Toma a povestit pentru Digi24.ro cum se face politică în America și cum a fost șofer și ghid turistic pentru președintele Camerei Reprezentanților din Arizona când au vizitat România anul trecut. Ben Toma a plecat cu familia din Cluj în Statele Unite când nu împlinise 9 ani, în 1987. Ajuns la vârsta de 43 de ani, este românul cu cea mai înaltă poziție politică în SUA, potrivit TVR: liderul majorității în Camera Reprezentanților din statul Arizona, a doua poziție după cea a președintelui Camerei.

Citește și:

Un clujean e românul cu cea mai înaltă funcție din arena politică americană, după ce a fost ales președintele Camerei Reprezentanților din Arizona

Digi 24: Cine este Ben Toma, românul plecat din Cluj care a ajuns liderul republicanilor din Arizona și nu crede în conspirațiile lui Trump


Nici un comentariu

Scrie un comentariu

Articole similare