Închide

Digi 24: Cine este Ben Toma, românul plecat din Cluj care a ajuns liderul republicanilor din Arizona și nu crede în conspirațiile lui Trump

Politica by Actual de Cluj - nov. 12, 2022 0 187

Ben Toma este un politician republican american de origine română, aflat la al patrulea mandat în legislativul statului Arizona. Este statul în care Joe Biden l-a învins „la mustață” pe Donald Trump în 2020 și unde la alegerile din acest an au apărut probleme care l-au făcut pe Donald Trump să acuze din nou fraude electorale. Politicianul plecat din Cluj are însă o abordare mai pragmatică și se ghidează după un dicton învățat în politica americană. Ben Toma a povestit pentru Digi24.ro cum se face politică în America și cum a fost șofer și ghid turistic pentru președintele Camerei Reprezentanților din Arizona când au vizitat România anul trecut. Ben Toma a plecat cu familia din Cluj în Statele Unite când nu împlinise 9 ani, în 1987. Ajuns la vârsta de 43 de ani, este românul cu cea mai înaltă poziție politică în SUA, potrivit TVR: liderul majorității în Camera Reprezentanților din statul Arizona, a doua poziție după cea a președintelui Camerei.

Ben Toma a ajuns în București anul trecut, după o pauză de mai bine de 20 de ani și a rămas surprins de cât de mult s-a schimbat orașul. „Am fost în România anul trecut, în octombrie, am stat zile zile. Am fost cu Speaker of House (președintele Camerei Reprezentanților din Arizona, Russell Bowers – n.r.), el chiar a vrut să vadă România. A fost foarte frumos să văd România după atâta timp, n-am mai fost în București de peste 20 de ani și s-a schimbat foarte mult.” Russell Bowers s-a bucurat de România cel puțin la fel de mult ca Ben Toma: președintele Camerei Reprezentanților din Arizona este și artist în timpul liber, iar peisajele din țara noastră au avut efect de muză asupra lui. „I-a plăcut foarte mult, el e și pictor, și sculptor. Deja a pictat două-trei scene din România și deja vrea să meargă înapoi. Am condus din București spre Cluj și ne-am oprit pe la Peleș, la Brașov, deci a avut șansa să vadă mai mult din țară și i-a plăcut foarte mult. Ne tot opream, din cinci în cinci minute aproape, pentru că a văzut el nu știu ce peisaj pe partea dreaptă și trebuia să tragem pe margine să facă poză, ca să aibă ce să picteze mai târziu”, a povestit Ben Toma.

Foto Andrei Muraru / Facebook.com

Nici un comentariu

Scrie un comentariu