Închide

Un clujean e românul cu cea mai înaltă funcție din arena politică americană, după ce a fost ales președintele Camerei Reprezentanților din Arizona

PoliticaTop News by Actual de Cluj - nov. 17, 2022 0 178

Un clujean e românul cu cea mai înaltă funcție din arena politică americană, după ce a fost ales președintele Camerei Reprezentanților din Arizona, la al patrulea mandat în legislativul statului.

E vorba de Ben Toma, plecat din Cluj, care este acum, așa cum spune ambasadorul României în SUA Andrei Muraru, românul cu cea mai înaltă funcție politică din arena politică americană. ”A fost ales președintele Camerei Reprezentanților din statul Arizona, fiind acum la al patrulea mandat în legislativul statului, iar din 2021 a devenit lider al majorității”, a arătat acesta.

Ben Toma este un politician republican american de origine română, aflat la al patrulea mandat în legislativul statului Arizona. Este statul în care Joe Biden l-a învins „la mustață” pe Donald Trump în 2020 și unde la alegerile din acest an au apărut probleme care l-au făcut pe Donald Trump să acuze din nou fraude electorale. Politicianul plecat din Cluj are însă o abordare mai pragmatică și se ghidează după un dicton învățat în politica americană. Ben Toma a povestit pentru Digi24.ro cum se face politică în America și cum a fost șofer și ghid turistic pentru președintele Camerei Reprezentanților din Arizona când au vizitat România anul trecut. Ben Toma a plecat cu familia din Cluj în Statele Unite când nu împlinise 9 ani, în 1987. Ajuns la vârsta de 43 de ani, este românul cu cea mai înaltă poziție politică în SUA, potrivit TVR: liderul majorității în Camera Reprezentanților din statul Arizona, a doua poziție după cea a președintelui Camerei.

Citește și:

Digi 24: Cine este Ben Toma, românul plecat din Cluj care a ajuns liderul republicanilor din Arizona și nu crede în conspirațiile lui Trump

Nici un comentariu

Scrie un comentariu