Închide

Gestul pentru care un locuitor din Florești a fost felicitat în mediul online. Alți clujeni vor să procedeze la fel pentru descongestionarea traficului din Cluj

ActualitateAdministrațieTop News by Actual de Cluj - nov. 16, 2022 1 10111

Un șofer din Florești și-a pus cele trei locuri libere din mașină, gratuit, celor care au în fiecare dimineață drumuri spre Cluj-Napoca, pentru a reduce traficul, postând un anunț pe grupurile dedicate localității de pe Facebook. Gestul său a fost extrem de felicitat, alți oameni din Cluj-Napoca au folosit prilejul pentru a face invitații similare celor din oraș. Alți floreșteni au propus chiar utilizarea aplicațiilor pentru folosirea în comun a unei mașinilor (bla bla car) pentru ca o astfel de inițiativă chiar să dea rezultate.

„Bună seara! Plec în fiecare dimineață pe la 7:40 de pe strada Gheorghe Doja până la Platinia! În masina sunt doar eu și fiica mea. Am 3 locuri libere. Cine vrea să vină cu noi, este bine venit și absolut gratuit! (Alin Pacurar).
Acesta a mai arătat că, odată cu anunțul postat în 15 noiembrie, seara, în mediul online a transportat două persoane până la Metro, ceea ce este un început.
Gestul său a fost extrem de felicitat și i-a făcut și pe alții să aibă în vedere extinderea sistemului, chiar utilizarea unor platforme care există în prezent pentru utilizarea în comun a mașinilor în România.
Alți clujeni au oferit servicii similare de transport gratuit și din Cluj-Napoca, din cartierul Bună Ziua.
Chiar primarul Emil Boc susținea încă din 2017 că o problemă a traficului din oraș o constituie faptul că clujenii circulă singuri în mașină, acesta fiind motivul pentru care orașul a prioritizat transportul în comun, prin benzile dedicate.
„Pentru a evita probleme și complicații, propun să folosim aplicația blabla car. Foarte buna inițiativa, la idee sunt aproape sigura ca ne-am gândit cu toții, însă de la idee la execuție e un pas mare pe care unii dintre noi începem sa îl facem.” (Andreea Voineag)
„Incredibilă aceasta postare. Daca toată lumea ar proceda la fel, Florești ar bate orice record. Cei mai faini oameni sunt aici. Bravoo! Sunt mândru că stau în Florești. Doar cei care locuiesc aici știu prin ce calvar trecem cu totii atunci cand plouă, atunci când ninge, atunci cand…..Lucrurile s-au schimbat mult în bine iar tinerii sunt intotdeauna cei care pot schimba lumea. Felicitari pentru toți floreștenii care au făcut până acum bine și care vor face și de-acum bine. Aceasta este adevarata valoare care trebuie să ne definească pe toți!” (Nelu Bota)
„A mai postat azi o doamnă aceeași invitație. Nu suntem pierduti, se pare! Nu conteaz[ cine a postat prima oară, important este că există spirit civic și ar trebui perpetuate aceste acțiuni.” (Cris Tatar)
„Și eu plec în fiecare dimineață de pe Andrei Mureșan nr 27 la ora 6:30 și am 4 locuri libere dacă vrea cineva eu merg pana pe strada București 075682…” (Alex Tamas)
„Bravo floreșteni!!!! Nu este prima postare de genul acesta. Până la urmă o să reușiți să rezolvați problema aglomerației.”(Noemi Cecilia)
„Felicitări, încă un cetățean conștient, bravo. Am văzut și ieri o postare, mă bucur că începem să ne unim să rezolvam traficul în Florești, jos palaria.” (Linda Tímea Palkó)
sursă foto: Facebook

Un comentariu

  1. Tot respectul pentru altruismul aratat de aceste persoane, dar sa nu se mire daca vor fi anchetati de politia locala sau de stat de transport persoane fara autorizatie! Ca, la noi, nici o fapta buna hu ramane nepedepsita! Nu suntem noi destl de destepti s invingem prostia lor!

Scrie un comentariu