Închide

O universitate din Cluj e considerată cea mai bună din România

EducaţieTop News by Actual de Cluj - mart. 11, 2022 0 845

O universitate din Cluj e considerată cea mai bună din România, după cum arată metaranking-ul publicat în urmă cu câteva zile de Ministerul Educației.

Este vorba de universitatea ”Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca, cea mai mare din țară după numărul de studenți, care a obținut de departe cel mai mare punctaj dintre universitățile analizate din România, 21,8 puncte, urmată de Universitatea București cu 17,8 puncte și Politenica București la mică distanță, 17,15 puncte. Pe poziția a patra se află Universitatea de Medicină și Farmacie ”Iuliu Hațieganu” din Cluj-Napoca, cu 13,9 puncte. În top 10 se mai află și Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca, pe poziția a noua, cu 9,54 puncte. Astfel, trei poziții din topul celor mai bune zece universități din țară sunt ocupate de instituții de învățământ superior din Cluj.

În exercițiul de metaranking specific anului financiar 2021 au fost ierarhizate un număr de 30 de universități românești de stat dintr-un total de 54 și o singură universitate privată, ”Titu Maiorescu” din București.

Raportul a fost realizat de o echipă de nouă profesori universitari, dintre care unul de la UMF Cluj, Radu Oprean.

Iată clasamentul:

Aici raportul

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

Articole similare