Închide

Clujenii, chemați în Piața Unirii, sâmbătă, din solidaritate cu poporul Ucrainei și pentru a manifesta împotriva războiului

ActualitateSocialTop News by Actual de Cluj - mart. 12, 2022 0 358

Sub sloganul „Toți pentru Ucraina! Cluj pentru Ucraina”, sâmbătă, seara, între orele 18:00 – 20:00, este organizată o nouă manifestație în Piața Unirii, clujenii fiind invitați să iasă din case și să se alăture demonstrației pentru încetarea războiului din Ucraina.

„Împreună cu oameni din alte orașe din întreaga lume, invităm clujenii în Piața Unirii din Cluj-Napoca pentru a arăta solidaritate cu poporul Ucrainei”, transmit organizatorii manifestației. Ei arată că în ultimele săptămâni și-au unit forțele și s-au adunat din toate sectoarele Clujului pentru a manifesta sprijin și pentru a oferi suport umanitar celor care sunt afectațu de război.

„Sâmbăta aceasta ne adunăm încă o dată din solidaritate pentru a cere încetarea războiului, pentru a sprijini mișcarea pentru pacea globală, pentru a respecta viețile pierdute, pentru a susține rezistența eroică non-violentă din interiorul Ucrainei și, de asemenea, rezistența curajoasă non-violentă a oamenilor din Rusia”, se precizează în informarea transmisă de Patrir, care organizează manifestația.

Clujenii sunt îndemnați să vină la manifestație cu:

– lumânări pentru a crea un cerc pentru pace
– mesaje pentru pace, inclusiv semne și bannere pictate
– invităm muzicienii să aducă instrumente și muzica lor frumoasă

„Invităm artiști, poeți, designeri să creeze postări de artă și pe rețelele de socializare pentru a crește gradul de conștientizare cu privire la eveniment și la modul în care oamenii pot oferi sprijin umanitar și pentru a cere sfârșitul războiului – inclusiv pentru a sprijini opoziția artistică și civică față de război, de la oamenii curajoși din Rusia”, transmit reprezentanții Patrir, organizația care este promotorul acestei manifestații.

 

Nici un comentariu

Scrie un comentariu