Închide

Incidența infecției cu coronavirus depășește 7 cazuri la mie în Cluj-Napoca azi

Sănătate by Actual de Cluj - ian. 13, 2022 0 237

În Cluj-Napoca incidența infecției cu coronavirus e în creștere accelerată zilnic, azi aceasta a depășit pragul de șapte cazuri la mia de locuitori, în creștere abruptă în ultimele zile, sunt peste 2.400 de cazuri active.
Datele Direcției de Sănătate Publică arată că azi în oraș incidența e de 7,14 cazuri la mia de locuitori, ceea ce înseamnă 2.404 cazuri active, respectiv depistate în ultimele două săptămâni. În județ incidența e și azi cea mai mare din țară și considerabil peste media celorlalte județe din țară, dar față de reședința de județ aceasta e mai mică cu mai bine de două procente, 4,91 cazuri la mie.
În județ numărul cazurilor active e azi de 3.709 cazuri, astăzi.

Spre comparație în Cluj-Napoca incidența ieri era de 6.47 cazuri la mia de locuitori, față de 5,85 cazuri la mie în urmă cu două zile.

Amintim, numărul de cazuri noi de infecție cu coronavirus depistate în Cluj zilnic e în creștere continuă, azi a fost atins un nou prag de peste șapte sute de cazuri noi, pentru prima dată în ultimele luni. Și azi numărul cazurilor depistate în Cluj e printre cele mai mari din țară, e depășit doar de București și la mică distanță de Timiș.
În Cluj au fost descoperite în ultimele 24 de ore un număr de 712 cazuri noi de infecție cu coronavirus, după cum arată datele Grupului de Comunicare Strategică publicate în urmă cu puține momente. Sunt cele mai multe din țară în acest interval, Clujul e depășit doar de București cu 1.210 cazuri noi, și de Timiș, cu 792 cazuri noi. Clujul rămâne județul din țară cu cele mai multe cazuri de infecție cu coronavirus depistate până în prezent de la debutul pandemiei în urmă cu aproape doi ani. Astfel, azi numărul ajunge la aproape 94.500.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu