Închide

Au fost aprobate centrele de evaluare pentru pacienții COVID-19 cu simptome ușoare sau medii

ActualitateSănătateTop News by Actual de Cluj - ian. 13, 2022 0 351

Conform propunerii PSD,  Guvernul a aprobat înființarea centrelor de evaluare pentru pacienții COVID-19 cu simptome ușoare sau medii, în scopul gestionării eficiente pandemiei.

Ideea ministrului Sănătății Alexandru Rafila prin înființarea acestor centre de evaluare este ca pacienții să poată fi consultați și tratați în fazele incipiente ale infecției cu virusul SARS-CoV-2, astfel încât să se reducă riscul de spitalizare și deces din cauza COVID-19.

„Persoanele care au fost testate pozitiv și prezintă simptome medii sau ușoare se pot adresa în mod direct centrelor de evaluare, fără a mai avea nevoie de trimitere de la medicul de familie. În funcție de starea de sănătate fiecare pacient va primi o schemă de tratament adecvată și o prescripție cu medicamentele necesare ce vor putea fi luate de la farmaciile cu circuit deschis”, se precizează în informarea transmisă de PSD.

În baza Hotărârii de Guvern adoptate joi, finanțarea activității din centrele de evaluare se va face pe baza unor acte adiționale încheiate între casele de asigurări de sănătate și unitățile medicale în care se vor organiza aceste centre.

De asemenea, actul normativ asigură cadrul legal pentru emiterea de către prefecturi a deciziilor de înființare a centrelor de evaluare COVID-19 la nivelul fiecărui județ.

Lista completă a acestora va fi disponibilă în scurt timp pe site-ul Ministerului Sănătății.

Pe lângă înființarea centrelor de evaluare, ministrul Sănătății Alexandru Rafila a mai luat și alte măsuri importante pentru reducerea numărului de spitalizări și decese COVID-19, cum ar fi creșterea capacității de testare prin implicarea medicilor de familie și a farmaciilor sau aprobarea antiviralelor care pot fi folosite în primele zile de la infectarea cu virusul SARS-CoV-2.

Sursa foto: Arhiva/facebook

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

Articole similare