Închide

Boc: „Anul trecut au crescut cu 54% încasările online ale taxelor și impozitelor, față de 2020. (…) A fost discuția și la noi să eliminăm ghișeele pentru taxele locale de anul acesta (…) ca totul să se plătească online. Avem această capacitate”

ActualitateAdministrație by Actual de Cluj - ian. 13, 2022 0 150

Primarul Emil Boc a apreciat că pandemia a accelerat digitalizarea serviciilor publice, inclusiv pe cele ale Primăriei și că în mod normal acestea treceau în on line în 5-7 ani. Primarul a mai spus, având în vedere că la ghișeele Primăriei există din nou cozi la plata taxelor și impozitelor locale, că instituția oferă foarte multe opțiuni de plată on line dar că cetățeanul rămâne suveran să aleagă în ce modalitate dorește să își achite taxele. „A fost discuția și la noi să eliminăm ghișeele pentru taxele locale de anul acesta. Am fi putut să facem acest lucru, ca totul să se plătească online. Avem această capacitate”, a spus Boc într-o intervenție la o emisiune locală la Napoca FM.

Anul trecut au crescut cu 54% încasările on line ale taxelor și impozitelor locale în Cluj-Napoca, față de 2020, a anunțat primarul în aceeași emisiune.

„Nimeni nu poate lua dreptul la opțiune al cetățeanului care dorește să își plătească taxele și impozitele la primărie în loc să stea acasă și în trei minute să le achite în e-contul sau pe ghișeul.ro, în loc să se pună la coadă la Primărie. Eu spun doar alternativele, noi ne străduim să punem la dispoziția cetățeanului cât mai multe alternative, de săptămâna următoare va fi disponibil și QR code-ul care se va tipări și în scrisoarea primarului și pe înștiințările de plată pe care suntem obligați prin lege să le trimitem contribuabililor, fie pe e-mail, fie prin poștă. Cu acesta poți plăti direct de pe telefon. Cetățeanul rămâne însă suveran să aleagă în ce mod dorește să își plătească impozitele și taxele locale. Anul trecut au crescut cu 54% încasările online ale taxelor și impozitelor locale, față de 2020. Dacă nu era pandemia, în 5 sau 7 ani se petrecea toată această schimbare. Acum  s-a accelerat digitalizarea. A fost discuția și la noi să eliminăm ghișeele pentru taxele locale de anul acesta. Am fi putut să facem acest lucru, ca totul să se plătească online. Avem această capacitate. Mi-am dat seama însă că fenomenul acesta la o comunitate cum e Clujul ar trebui să se facă treptat, gradual și nu brusc pentru că cetățenii au nevoie de această perioadă de acomodare, de trecere și nu toți aveam această abilitate de a folosi tehnologia online”, a vorbit din nou primarul despre cozile care există în prezent la Primăria din Cluj-Napoca.

sursă foto: foaiatransilvana.ro – 10 ianuarie 2021 Primăria Cluj-Napoca

Nici un comentariu

Scrie un comentariu