Închide

17 echipe de proiectanți se bat pentru realizarea viitorului Science Campus, propus în Dealul Lomb

AdministrațieTop News by Actual de Cluj - iun. 17, 2022 0 309

17 proiecte au fost înscrise în Concursul internațional de soluții pentru viitorul complex Science Campus din dealul Lomb. Rezultatele se anunță joi, în 23 iunie. Câștigătorul va încheia cu primăria contractul de proiectare, în valoare de maxim 12,8 milioane de lei fără TVA.

Scopul concursului este de a selecționa, în vederea atribuirii contractului de proiectare, cea mai bună soluție pentru Science Campus Cluj — „ansamblu urban destinat cercetării, educației și antreprenoriatului care contribuie la dezvoltarea cunoașterii și inovării”.

Autoritatea contractantă a concursului este Municipiul Cluj-Napoca, în asociere cu Universitatea Babeș-Bolyai, iar de organizarea concursului s-a ocupat Ordinul Arhitecților din România (OAR), cu sprijinul Filialei Teritoriale Transilvania a OAR.

Suprafața totală a terenului, aflat în proprietatea privată a municipiului Cluj-Napoca, este de 6,48 hectare, din care o suprafață de 3,48 hectare îi va reveni Primăriei pentru realizarea unui Science Center, precum și a unei piețe urbane și terenuri de sport, iar o suprafață de 3 hectare îi va reveni Universității Babeș-Bolyai pentru realizarea unui ansamblu de cercetare-dezvoltare-inovare, în forma specializării inteligente InfoBioNano4Health, incluzând și sediul Facultății de Matematică și Informatică, alături de un cămin studențesc.

„Acest proiect va atrage bani europeni și va dezvolta în continuare profilul Clujului fundamentat pe economia cunoașterii”, a declarat primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc.

„InfoBioNano4Health, ca specializare inteligentă susținută de UBB, una dintre universitățile de referință din țară și din Europa, va pune orașul, Transilvania și țara în postura de a avea avantaje competitive, cu impact pozitiv pentru mediul academic, mediul de business și bunăstarea oamenilor”, a subliniat Daniel David, rectorul Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca.

„Este cel de-al 9-lea concurs internațional de soluții organizat de Primăria municipiului Cluj-Napoca, împreună cu Ordinul Arhitecților din România și primul care vizează un astfel de obiectiv. Ne dorim un concept de amenajare unitar care va asigura legatura firească dintre cele două componente care alcătuiesc ansamblul urban Science Campus Cluj”, a explicat Ovidiu Cîmpean, director de dezvoltare în cadrul Primăriei Cluj-Napoca.

Premiile acordate în cadrul concursului:

Premiul I: 12.816.292,5 LEI fără TVA (valoarea maximă a contractului de servicii de proiectare care va fi atribuit în urma concursului)

Premiul II: 247.500 LEI cu TVA

Premiul III: 123.750 LEI cu TVA

Juriul concursului

Membri titulari

arh. Lars Gylling

arh. Maya Halevi

arh. Alexandra Demetriu

arh. Liviu Ianăși

arh. Cătălin Trandafir – Reprezentant al Filialei Teritoriale Transilvania a OAR

Andreea Mureșan – Reprezentant al PMCJ

arh. Vlad Gaivoronschi

Membri supleanți

arh. Daniel Șerban

Cristian Marius Litan – Reprezentant al UBB

Juriul internațional va evalua proiectele în perioada 19 – 22 iunie, urmând ca rezultatele să fie anunțate în cadrul unei Conferințe de Presă ce va avea loc joi, 23 iunie, la Cluj-Napoca.

 

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

Articole similare