Închide

16 firme românești de tehnologie participă la cle mai mare eveniment de gen din lume, Mobile World Congress din Barcelona, cele mai multe sunt din Cluj

EconomieTop News by Mihai Prodan - feb. 24, 2022 0 202

Un număr de 16 firme românești de tehnologie participă la cle mai mare eveniment de gen din lume, Mobile World Congress din Barcelona, cele mai multe sunt din Cluj.

Este prima dată când România participă la congres, după doi ani în care evenimentul nu a fost organizat din cauza pandemiei, în 2020, respectiv după o ediție restrânsă în vara anului trecut. Evenimentul are loc între 28 februarie și 3 martie și include lansări de telefoane și alte gadget-uri, conferințe și sesiuni specializate și altele. La conferința din Barcelona sunt așteptați peste 1.500 de expozanți din 180 de țări, printre care nume mari ca Meta, Google, Orange, Oracle, Vodafone, Ericsson, Samsung și alții.

Companiile românești își prezintă la standuri un robot programabil pentru controlul dispozitivelor cu ecran tactil, soluții software de testare, soluții SmartCity, soluții eHealth, eLearning, un sistem de management al deșeurilor și un altul de monitorizare a calității aerului, microsere inteligente, soluție pentru managementul flotei și altele.

Din Cluj participă patru companii – Altom Consulting, Seven Code Development, Softech și Zynk Software; în total din România participă 16 companii din Timișoara, Arad, Oradea, București, Brașov, Pitești, Baia Mare și Suceava. Pavilionul României se află în hala 6, stand 5E61.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

author photo two

Mihai Prodan

Ziarist din 2001. Licențiat în jurnalism din 2004, master în comunicare din 2006. Specializări la Reuters Londra și Institutul Internațional pentru Jurnalism Berlin.