Închide

Mişcări pe piaţa de birouri din Cluj-Napoca. Dezvoltatorii au planuri pentru încă 7 ha de spaţii noi

EconomieSinteză știri naționaleTop News by Kristina Reştea - sept. 27, 2018 0 1840

Piaţa de birouri din Cluj-Napoca e cea mai mare la nivel regional, iar, conform unui studiu recent al unei companii de consultanţă, aici s-au încheiat în ultimele luni mai multe contracte. Furnizorul de servicii de outsourcing Genpact România îşi va muta birourile din Cluj-Napoca într-o suprafaţă cu peste o mie de metri pătraţi mai mare, scrie ZF.ro.

Compania cu peste 3.300 de angajaţi în România a închiriat patru etaje în clădirea United Business Center Riviera din Cluj-Napoca, dezvoltată de omul de afaceri Iulian Dascălu, în Gheorgheni. Închirierea celor patru etaje implică renunţarea la cele două etaje de birouri din Iulius Business Center, clădire care îi aparţine tot lui Iulian Dascălu şi care se află în vecinătate. Ştirea integrală AICI

Piaţa de birouri din Cluj-Napoca rămâne cea mai mare la nivel regional, cu un stoc de 282.000 mp, conform unui raport Cushman& Wakefield, în perioada 2017 – prima jumătate a anului 2018, printre contractele majore de pe piaţa clujeană se numără cele încheiate între compania Steelcase și Maestro Business Center, pentru 3.000 mp, Record Park și compania World Class Romania, pentru 2.000 mp, Sigma Business Center și compania Accenture, pentru 4.500 mp, Vivido și compania Porsche Engineering Romania, pentru 3.200 mp.

De altfel, în acest an a fost tranzacţionată o întreagă clădire de birouri:

Tranzacţie pe piaţa clujeană: s-a vândut una dintre primele clădiri de birouri din oraş, dezvoltată de Dorel Goia şi Horia Ciorcilă

 

Chiriile pentru spațiile din clădirile de clasa A variază între 13,5 – 15 euro/mp/lună în Cluj-Napoca, în timp ce taxa cu serviciile e de 2 – 3 euro/mp/lună, în funcție de specificul fiecărei clădiri. Până în anul 2019, stocul de birouri de clasa A și B va depăși pragul de 1 milion mp la nivel naţional, fiind anunțate spre livrare proiecte noi cu o suprafață cumulată de circa 190.000 mp. Stocul de birouri din Cluj Napoca va fi mai mare cu 71.000 mp, arată analiştii CWE.

 

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

author photo two

Kristina Reştea

Kristina Restea este reporter in echipa publicației online Actualdecluj.ro și are o experiență de 12 ani în presă. E absolventă a Facultății de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării, din cadrul Universității „Babeș-Bolyai”, secția Jurnalism. Anterior lansării proiectului actualdecluj.ro a scris pentru cotidianul local Ziua de Cluj, ca reporter în departamentul Economic.