Închide

Rosal și Brantner și-au bătut joc de clujeni și de Primărie. Boc le-a „tăiat” sancțiuni micuțe

ActualitateAdministrație by Luminiţa Silea - mart. 08, 2018 2 672

Sancțiuni de 8500 de lei au fost aplicate de Primăria Cluj celor două firme care se ocupă de salubrizarea orașului pentru că au intervenit cu întârziere la ultima zăpadă căzută la finalul lunii februarie, începutul lunii martie.

Sancțiunile sunt modice față de milioanele de lei pe care cele două societăți, Rosal și Brantner, le încasează anual de la bugetul local.

Primarul Emil Boc a spus că cele două societăți trebuiau să aibă mașinile în dispozitiv în decurs de 15 minute (adică să fie pe străzi pentru deszăpezirea acestora) iar ele au ieșit abia după 90 de minute pe arterele din oraș. În ceea ce privește cealaltă obligație contractuală potrivit căreia în trei ore de la oprirea ninsorii, arterele trebuie să fie curățare, edilul Boc a spus că societățile s-au achitat de obligație.

După intervențiile firmelor prima ninsoare mai serioasă care a căzut anul acesta în oraș, viceprimarul Dan Tarcea avansa chiar posibilitatea ca societățile să fie penalizate la factură.

Despre eventuale penalități aplicate firmelor, primarul Emil Boc nu a mai făcut nicio referite.

Practica este ca firmele de salubritate să contește în instanță sancțiunile aplicate de Primărie. Cele mai multe procese de acest fel au fost câștigate în anii trecut de societățile de salubritate.

O noapte cu ninsoare mai serioasă în Cluj-Napoca a pus în dificultate firmele angajate de Primărie pentru a curăța străzile de zăpadă. În 28 februarie, de dimineață, s-a circulat foarte greu în multe zone din oraș, străzile principale au fost pline de zăpadă și mâzgă. La fel și zonele pietonele. Șoferi, clujeni pietoni sau politicieni au bătut obrazul oficialilor municipalității reproșându-le că au scăpat situația sub control. Abia după prânz și după ce ninsoarea s-a oprit, circulația pe arterele importante a revenit la normal.

În martie, la fel, firmele nu s-au grăbit să iasă în oraș în 2 martie, când din nou a nins în Cluj-Napoca.

Vezi și:

Care e mutarea Primăriei după prima zăpadă: „Vom analiza. Firmele n-au intervenit promt pe toate arterele”

Ninsoarea cuprinde Clujul, dar nici urmă de utilaje de deszăpezire în centru

Emil Boc a făcut declarații la postul de radio Napoca FM. 

2 comentarii

  1. AS, ai mare dreptate- deci care este subiectul reportajului, in fapt? casutele cumparate de la cine nu trebuie sau faptul ca acei ofiteri in rezerva lucreaza in administratia publica? Haideti sa nu mai facem atatea valuri, stimabile jurnalist sportiv

Scrie un comentariu

author photo two

Luminiţa Silea

Este reporter la ActualdeCluj.ro din aprilie 2014. A lucrat la cotidianul Ziua de Cluj de la lansarea sa, în 2004, până în aprilie 2014. A absolvit Facultatea de Jurnalism a universității "Babeș-Bolyai" în 2004 şi are două diplome de master - în Administraţie Publică la aceeaşi universitate şi în Comunicare şi Relaţii Publice la Şcoala Naţională de Studii Politice şi Administrative (SNSPA) Bucureşti.