Închide

10 zile cu premii pentru Tehnologie: jucătorii din IT și-au premiat reprezentanții. Vezi listele câştigătorilor aleşi

EconomieTop News by Actual de Cluj - nov. 21, 2016 0 1311

Ediția 1 a noului festival de tehnologie a demarat weekend-ul trecut cu un hackathon. Apoi, jucătorii din industria IT locală şi-au premiat reprezentanţii, în cadrul galei Tech Industry Awards, organizată joi seară de echipa festivalului TechFest și ARIES Transilvania. La final de festival s-a mai dat o tură de premii: pentru starup-uri, după o sesiune de pitch-ing.

Mega-hack-ul din primul weekend de festival s-a încheiat cu echipa Younify declarată câștigătoare pentru cel mai bun pitch la hackathon, cu o aplicaţie de digital banking.

Mai multe aici:

Din Elveţia în România, pentru un start-up în IT. Co-fondator de companie premiată: “A fost una dintre cele mai bune decizii ale vieţii mele”

Au urmat joi Tech Industry Awards, cu premii pentru cei din industrie. „Prin evenimentele organizate în cadrul acestei prime ediții a TechFest ne dorim să coagulăm domeniul IT din Transilvania. Alături de conferințe, competiții și expoziția tehnologică, la Gala Tech Industry Awards am recunoscut meritele antreprenorilor IT din această zonă”, a transmis Cristian Dascălu, fondator al Centrului StartUp Transilvania, organizatorii TechFest. „Industria IT constituie deja motorul economiei clujene și regionale. Ne bucurăm să vedem tot mai multe inițiative antreprenoriale de succes și un număr în creștere de companii IT care creează produse proprii de succes pe piața românească și internațională”, a completat Bianca Muntean, directorul executiv al ARIES Transilvania. Premiile au fost înmânate împreună cu Sorin Mureșan, directorul de cabinet al ministrului Comunicațiilor și pentru Societatea Informațională, și Amalia Sterescu, Outsourcing Advisors Romania.

Menţionăm că unele dintre companii – cum ar fi Betfair, Life is Hard sau Pitech+Plus (care finanţează Younify) – apar printre partenerele în organizarea Techfest.

Câștigătorii au fost selectați de un juriu compus din specialiști ai industriei IT: Cristoph Beer – Mundi Consulting, Bianca Muntean – Aries Transilvania, Cristian Dascalu – Startup Transilvania, Alexandru Roja – lector universitar, Michael Ofarrell – Mobile Institute.

Premianții Tech Industry Awards 2016:

 • Cea mai remarcabilă creștere – Fortech
 • Tânărul antreprenor tech din Transilvania – Andrei Roth, Recognos
 • Cel mai promițător start-up în fază incipientă – Younify
 • Start-up-ul tehnologic al anului – Blugento
 • Cea mai activă companie cu produse proprii – Life is Hard
 • Cel mai inovativ produs tech – Craft Communication Solution al Control Data Systems
 • Cele mai remarcabile activități tehnologice inovative – SDL – Language Weaver
 • Cea mai bună soluție de e-guvernare – Indeco Soft
 • Cea mai bună implicare pentru orașe inteligente – Zoniz al Global eBusiness Solution
 • Cea mai bună inițiativă CSR din zona tehnologică – The Walking Month al Betfair Romania Development
 • Cea mai remarcabilă evoluție a unui centru ITO – Accenture
 • Cel mai remarcabil program educațional în domeniul tehnologic – Școala Informală de IT
 • Femeia anului în industria tehnologică – Maria Metz, NTT Data

 

Sursa foto: TechFest

Sursa foto: TechFest

 

Festivalul s-a încheiat dumincă, cu Transilvania Demo Day, o sesiune de pitch-uri pentru startup-uri. În urma preselecției inițiale, șapte echipe au participat cu prezentări.

Premiile anunțate:

Locul 1 Urby (câștigă delegație plătită și consultanță în hotspots tech: Berlin, Tel Aviv și Londra).

Urbyapp.com este o aplicație pentru telefoanele mobile cu iOS sau Android. Mai precis, un ghid al orașulu, cu informații despre ceea ce se întâmplă în oraș: unde poți mânca, ce poți face dacă îți place sportul / cultura / cauți cursuri etc, bazat pe conținut dinamic – ia informația de pe site-uri, de la businessurile locale și din social media. Dezvoltatorii aplicației caută o finanțare de 1 milion de euro și parteneri și canale de distribuție la nivel european. Proiectul a fost prezentat de Corina Oltean, din partea Urby

Locul 2 – Streamaxia (premiu din partea Vector Watch și pachete tehnologice oferite de Microsoft Azure și IBM Bluemix). Este vorba despre o soluție de video livestreaming care funcționează cu platforme precum youtube, facebook etc. si oferă și unelte pentru live chats. Proiectul a fost prezentat de Mihai Motocu, co-fondator și CeO la Streamaxia

Locul 3 – eOkey.ro (premiu: spațiu în incubator pentru 12 luni în 2 locuri din oraș – Tetapolis și Cluj Hub ):

Aceasta este p soluție integrată, pe cloud, pentru afacerile mici și mijlocii, prin care acestea pot folosi module de care au nevoie în managementul afacerii (finanțe, vânzări, administrație). Au peste o sută de utilizatori activi, care plătesc abonament lunar sau anual, și doresc să creeze o platformă cooperativă pentru toți utilizatorii.

Proiectul a fost prezentat de Rada Sonea, din partea eOKEY.ro

Sursa foto: Techsylvania

Sursa foto: Techsylvania

 

Toate echipele participante intră în faza de selecție accelerată pentru bursa Kuala Lumpur la ASB – MIT Sloan și în competiția pentru a cîștiga servicii Tech2Market și consultanță în valoare totală de 10.000 euro prin intermediul rețelei internaționale de parteneri ai StartUp Transilvania, mai precizează organizatorii.

Membrii juriului:

 • Eliza Chirilă – reprezentant național, American Councils
 • Horia Velicu – Head of Innovation Lab, BRD Societe Generale
 • Michael O’Farrell – Fondator, The Mobile Institute; Technology, Media & Telecommunications Visionary and Corporate Entrepreneur
  Erik Barna – CEO, Life is Hard
 • Giudo Giordano – Head of Mentorship, TIM#Wcap – Telecom Italia’s Corporate Accelerator
  Radu Matei – Technical Evangelist, Microsoft
 • Laszlo Gulyas – coordonator, ARISE Europe
 • Marius Ursache – co-fondator și CEO, eterni.me

Nici un comentariu

Scrie un comentariu