Închide

10 lucruri despre cutremurul din Zalău

ActualitateSocial by Catalin Suciu - mai 01, 2019 15 38414

* Zălăuanii au aflat de la știri că a fost cutremur la ei acasă, fiindcă cei mai mulți sunt la mall-ul Vivo din Florești, de 1 mai, iar restul în Germania după mașini.

* Cutremurul din Zalău este de fapt o campanie agresivă de marketing inițiată de câțiva localnici și are ca scop conștientizarea restului României că există încă un județ, Sălaj, ba chiar și un oraș care se numește Zalău.

* Odată cu acest cutremur provocat, localnicii speră ca cineva să vină și în Zalău cu apa potabilă să nu mai fie nevoiți să meargă zi de zi cu bidoanele la fântâna cu îngeraș din centru.

* Ultima dată când s-a putut consuma apă de la rețeaua publică era pe vremea contelui Miklos Wesselenyi al II-lea.

* De bucurie că orașul lor a ajuns la știri și pe primele pagini din media, cei care conduc Zalăul au promis că vor mai pune încă 28 de semafoare pe bulevardul Mihai Viteazu. În acest fel, posibilii curioși care ar putea vizita orașul, vor sta ore în șir pe Bulevard și vor putea admira ceasul din centru, casa de cultură, poșta, piațeta cu marmură de pe vremea sovieticilor sau zgârie-norii din beton care flanchează poteca principală.

* Un zălăuan a sunat la 112 la două ore după cutremur și-a anunțat că simte că se apropie un cutremur deoarece îi latră câinii degeaba, ii sar peștii din acvariu, iar pisicile s-au ascuns sub canapea și nu mai vor să iasă.

* Dacă nu mai aștepți nimic de la viață în afară de liniște, dacă vrei să te plimbi în solitudine în serile călduroase de vară tu cu gândurile tale, te muți la Zalău.

*Cutremurul din Zalău a intrat în topul celor mai importante evenimente locale din ultimele secole, istoricii susținând că de pe vremea bătăliei de la Guruslău în zonă nu s-a înregistrat o asemenea activitate socială.

*Câțiva comercianți au simțit momentul bun și după adidașii Hike, șosetele Puna sau îmbrăcămintea Adibas, au scos tricouri personalizate cu Ărtcueich Zalău, pe care le vând la mall-ul din piața de lângă muzeul de istorie, în magazinul Zzara.

*Un samsar de mașini din Zalău a rămas cu un gust amar, fiindcă toată atenția lumii a fost acaparată de cutremur, iar mașina pe care a adus-o recent din Anglia, un Landrover din 1998, cu 559.000 de mile la bord și volan pe mijloc, nici pe stânga, nici pe dreapta, a trecut absolut neobservată.

Notă: Acesta este un pamflet și trebuie tratat ca atare

15 comentarii

 1. Încetați să mai promovați prostia.În România doar asta ne reprezintă. Analfabetismul si incultismul este emblema României, datorită manipulării oamenilor in special in media.

 2. Am crezut ca ati început să căutați motivul declanșării cutremurului. Ar fi de ras, dacă nu e de plâns. Chiar asa? Sa bagatelizezi și lucrurile grave? Câtă inspirație! Te vedeam eu ce făceai dacă erai într-o școală cu trei etaje și 30 de elevi în fiecare clasă.

 3. Pamflet-nepamflet, cutremurul s-a resimțit puternic și nu mi se pare nostim. Nu realizam dacă s-a prăbușit sau a explodat ceva

 4. in editorial este exact redata viata din zalaui , din centru de la primarie pana la gara cel putin 13 semafoare care nici unul nu are treaba cu celalt (nu sunt sincronizate ) casa de cultura stai 2 min , perla 2 distanta de 500 de metri

 5. Cât adevăr in acest pamflet !
  Excelent scris …
  Doar cei care se nasc, traiesc si mor in acest oraș de Transilvania, nu vor înțelege „mesajul” superb, ironic, inteligent…
  Adio !

 6. Superb !
  Doar cei care se nasc, traiesc și mor in acest oraș surdo-mut de Transilvania, nu inteleg ” mesajul” adevărului din acest pamflet…
  Ce liniște, ce oraș, ce cutremur !
  Adio !..

 7. sa vA fie ruisne,bagatelizati un asa „eveniment” cum ziceti voi?
  sunt mai in varsta poate decat mama ta si nu-mi permit sa mint,DA A FOST CUTREMUR,fie crezi fie nu crezi,sa va fie rusine !

 8. Acest panflet nu este pentru toata lumea dupa cum puteti observa. Tinerii l-au gustat ca atare, iar alti oameni mai in varsta inca „il mesteca” ca sa-i inteleaga adevaratul sens. Ai facut o treaba minunata cu acest panflet sibte felicit.🤗

Scrie un comentariu

author photo two

Catalin Suciu

Este reporter pentru site-ul actualdecluj.ro, din aprilie 2014. Anterior a lucrat la cotidianul Ziua de Cluj din august 2011. A mai lucrat la cotidianul Monitorul de Cluj între octombrie 2006 și mai 2010, şi la agenţia de presă NewsIn în perioada martie 2007 – februarie 2009. Este absolvent al Facultății de Jurnalism din cadrul Universităţii „Babeș- Bolyai”.