Închide

10 lucruri despre Cluj-Napoca, orașul de 5 stele 

ActualitateTop News by Catalin Suciu - apr. 03, 2019 4 1979

* Dacă te simți norocos, joci la Loto și câștigi, poți veni aici să-ți prăpădești averea. În trei ani te vei întoarce în văgăuna de unde-ai venit, cum ar spune bunii-clujeni, cei care au construit orașul din tată-n fiu, punând cărămidă cu mortar la baza cetății.

*Fiindcă nu mai știu cât să mai ceară pe chirii, proprietarii de imobile își scot la închiriat apartamentele și scriu în anunțuri: „ofer apartament la prețuri extreme, cât de mari, la doar doi pași de centru, în Apahida, iar dacă n-ai bani, du-te de unde-ai venit, vinitură!”

*Primăria a anunțat că va construi încă 150 de locuințe sociale la Pata Rât pentru a-i ajuta pe cei în nevoie să se integreze în societate.

* La Cluj a luat naștere cultul intitulat Martorii lui Boc.  Ei bine, aceștia măsoară calitatea vieții cu ajutorul prizelor de reîncarcare din autobuze.

* Ceea ce-l face diferit pe Cluj față de alte orașe din România este faptul că orice s-ar întâmpla, tot ar apărea un top mondial pe care l-ar conduce și în care ar da clasă Bucureștiului.

* Clujul a ajuns la un asemenea nivel încât a cheltuit 200.000 de euro din buget pe WC-uri pe care le ține închise, însă acestea pot fi totuși vizitate și eventual fotografiate din exterior de turiștii care se înghesuie aici.

* Câțiva istorici vor să organizeze un fel de „tur altfel” al orașului și să-i ducă pe turiști în zone ceva mai virgine, precum Mărăști, pe unde trece trenul, în zona orcilor din Mănăștur, unde poți da peste creaturi supranaturale, în Florești, pentru a simți miresmele de odinioară din curtea cu pui a bunicii sau la Pata Rât, pentru a trăi pe viu așa cum se trăia în Evul Mediu timpuriu.

*După ce s-au bătut la semfor, doi clujeni au început să se acuze reciproc că sunt bastarzi veniți din alte părți să fure parcări în Cluj,  și nu clujeni get-beget.

* De la atâta bine, clujenii și-au permis să consume atât de multe lucruri, încât au umplut toate rampele de gunoi ale orașului cu resturi. Practic, groapa de la Pata Rât este un indice care arată cât de bine se trăiește la Cluj.

* Autobuzele școlare care funcționează din secolul trecut în lumea civilizată au fost lansate anul trecut în premieră mondială… la Cluj.

Notă: Acesta este un pamflet și trebuie tratat ca atare

 

4 comentarii

Scrie un comentariu

author photo two

Catalin Suciu

Este reporter pentru site-ul actualdecluj.ro, din aprilie 2014. Anterior a lucrat la cotidianul Ziua de Cluj din august 2011. A mai lucrat la cotidianul Monitorul de Cluj între octombrie 2006 și mai 2010, şi la agenţia de presă NewsIn în perioada martie 2007 – februarie 2009. Este absolvent al Facultății de Jurnalism din cadrul Universităţii „Babeș- Bolyai”.