Închide

10 localități din Cluj, între care centrele de comună Gilău, Gârbău și Aghireșu, văd prima dată apă potabilă la robinet în 2021 în cel mai scump proiect cu finanțare europeană din istoria Clujului

Administrație by Mihai Prodan - apr. 09, 2021 0 608

Zece localități din Cluj văd în 2021 pentru prima dată apa la robinet, după ce vor fi racordate la rețeaua județeană de apă potabilă.

Autorizația de construire pentru racordarea acestor localități la rețea a fost semnată ieri, e vorba de Aghireșu Fabrici, Aghireșu, Băgara, Dorolțu, Inucu și Macău din comuna Aghireșu, Păniceni și Căpușu mic din comuna Căpușu Mare și centrele de comună Gilău și Gârbău.

Acestea vor fi racordate la rețelele de apă și canalizare după lucrări de extindere și reabilitare iar lucrările sunt finanțate cu bani europeni în cadrul celui mai scump proiect cu finanțare europeană din istoria Clujului, cel de extindere a rețelei de apă potabilă și canalizare din Cluj și Sălaj, implementat de Compania de Apă ”Someș”, în valoare de 355,6 milioane de euro.  În acest caz racordarea celor zece localități costă 34,5 milioane de lei iar lucrările sunt estimate să dureze 18 luni. ”Lucrările ce urmează a se realiza în cadrul contractului vizează extinderea și reabilitarea rețelelor de apă pe o lungime totală de 69,3 km, din care mai mult de jumătate, cca. 38 de km, reprezintă rețele de aducțiune și distribuție nou înființate. De asemenea, vor mai fi reabilitate două rezervoare de apă de 300 mc fiecare, vor fi executate branșamente la consumatori și vor fi montanți mai mulți hidranți pentru stingerea incendiilor”, arată Consiliul Județean Cluj. Investiția prevede, pe partea de canalizare, reabilitarea celor două stații de pompare a apei uzate din Gilău.

Citește și:

Reabilitarea rețelei de apă din Cluj și Sălaj, cel mai costisitor proiect cu bani europeni din țară

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

author photo two

Mihai Prodan

Ziarist din 2001. Licențiat în jurnalism din 2004, master în comunicare din 2006. Specializări la Reuters în Londra și Institutul Internațional pentru Jurnalism în Berlin.