Închide

Boc: „Dacă nu va exista nici o interdicție naţională sau internaţională, eu mă voi vaccina cu Astra Zeneca, cu a doua doză”

ActualitateAdministrațieTop News by Actual de Cluj - apr. 09, 2021 0 416

Primarul Clujului, Emil Boc, are programat rapelul la începutul săptămânii următoare. El a declarat că se va vaccina cu serul Astra Zeneca, dacă până atunci nu va apărea nicio interdicție națională privind utilizarea acestuia.

„Eu voi proceda după ştiinţă şi anume, dacă nu există niciun fel de interdicţie naţională şi internaţională, eu mă voi vaccina cu Astra Zeneca, cu a doua doză. Mai sunt câteva zile şi voi aştepta să văd ce se întâmplă, dar dacă nu vor exista interdicţii, eu voi folosi acest vaccin. Am încredere în specialişti”, a declarat primarul la ZIUA LIVE.

Despre vaccinararea obligatorie, Boc a spus că nu o susține. În schimb, a spus că susține vaccinarea voluntară și responsabilă în care cei care se vaccinează trebui să îi convingă și pe alții care nu au făcut-o deja să recurgă la acest gest de responsabilitate.

„Mă bucur să văd decizia de ieri de la CEDO (prin care s-a stabilit că vaccinarea obțigatorie nu încalcă drepturile omului – n.red.). Eu nu susţin vaccinarea obligatorie, dar susțin că ea trebuie făcută masiv în manieră voluntară, adică oamenii să fie convinşi şi să facă un efort extraordinar să îi convingă pe alţii să se vaccineze. Salut acest moment istoric”, a spus primarul.

Niciunul dintre cei aproape 400.000 de români care s-au vaccinat cu AstraZeneca nu a suferit tromboze, a arătat la finalul acestei săptămâni col. dr. Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare din România. Acesta le-a recomandat oamenilor care au făcut prima doză să facă și rapelul.

sursa foto: Emil Boc Facebook

Nici un comentariu

Scrie un comentariu