Închide

1 din 2 candidați la obținerea permisului de conducere este respins la etapa teoretică, în Cluj. La cea practică reușesc doar 1 din 3

ActualitateTop News by Actual de Cluj - iun. 14, 2021 3 426

În județul cu sute de mii de mașini și tot atâția șoferi, 1 din 2 candidați la obținerea permisului de conducere este respins la etapa teoretică. La cea practică reușesc doar 1 din 3. O arată un raport al Instituției Prefectului din Cluj, publicat azi.
Doar din martie până în prezent la Cluj au susținut proba teoretică pentru obținerea permisului de conducere peste 17.000 de persoane. Doar 9.745 dintre aceștia au fost admiși, restul de aproape 7.300 fiind respinși – un procent de promovare de 57,2%. Proba practică se dovedește chiar mai dificilă, considerabil, cu 14.700 de candidați înscriși, dintre care mai puțin de 5.000 au fost declarați admiși, un procent de promovare de doar 33%.

Cifrele privind obținerea permisului de conducere în Cluj, din 4 martie până în prezent:

La proba teoretică:
– un număr de 17.022 persoane înscrise din care:
– 9.745 admiși;
– 7.277 respinși.
Procentul de promovabilitate: 57,25%

La proba practică:
– S-au prezentat un număr de 14.714 candidați, din care:
– 4.965 candidați au fost declarați admiși;
– 9.749 candidați au fost declarați respinși;
Procentul de promovabilitate: 33.74%

UPDATE E vorba de date din 2020, așa cum a aflat actualdecluj.ro ulterior publicării raportului. Aici detalii

3 comentarii

  1. Și totuși sunt multe accidente și în continuare sunt șoferi care nu știu și/sau nu respectă legislația rutieră banală: circulat pe sens opus, oprit pe piste de biciclete, lipsa semnalizare la schimbarea direcției de mers, încadrare greșită în giratorii, nerespectarea acordării de prioritate… Sunt doar câteva exemple pe care le vezi în fiecare zi in trafic parcurgand Cluj-Napoca din Mărăști către Florești..
    Probabil amenzile îs prea mici și polițiștii rutieri nu îs fac treaba ?!

  2. Treaba e alta: pe instructorii (multi nesimtiti) nu ii ia nimeni la intrebari ? Daca din absolventii tai nu trece un anumit procent, inseamna ca nu.ti meriti autorizatia.

  3. Buna ziua. Oare a observat cineva cât durează acum scoala de soferi?!… Ca in Cluj-Napoca NU EXISTA UN POLIGON OMOLOGAT DE PRACTICA RUTIERA și cursanții sunt „aruncati” in mijlocul traficului, încercând/incurcand și mai mult circulatia.?! Ca dupa ce ai terminat cursurile de legislație și practică rutiera, si pana sa dai examenul practic trec și 2 luni, timp in care tu nu mai sofezi( ” ca ai terminat scoala”)și pe cand ajungi la examen toate abilitățile practice pe care te-ai străduit să le deprinzi,ne- mai exersand le-ai minimizat ?!Ca daca încerci să mai faci ore contracost ,greu mai prinzi același instructor cu aceași masina pe care se presupune că vei da examenul practic cand o să-ți vină rândul?!

Scrie un comentariu