Închide

Unanimitate la Comitetul Olimpic și Sportiv Român: o clujeancă e purtătorul de drapel al țării la Festivalul Olimpic al Tineretului European

Sport by Actual de Cluj - iul. 03, 2017 0 208

Performanță pentru Cluj: purtătorul de drapel la ceremonia de deschidere a Festivalului Olimpic al Tineretului European de la sfârșitul acestei luni e o clujeancă.

Comitetul Executiv (CE) al Comitetului Olimpic și Sportiv Român (COSR) a aprobat cu unanimitate de voturi că înotătoarea Ana Iulia Dascăl să fie purtătorul de drapel a Echipei Olimpice a României la ceremonia de deschidere a ediției de vară a Festivalului Olimpic al Tineretului European (FOTE), ce are loc în localitatea maghiară Gyor între 23 și 29 iulie.

Ana Iulia Dascăl s-a născut la Cluj Napoca pe 12 septembrie 2002 – are deci doar 14 ani – și este legitimată la CSU Cluj Napoca; se antrenează cu Laura Sachelarie, care a pregătit-o pe Diana Mocanu, dublă campioană olimpică la Sydney 2000. Anul trecut, la Internaționalele de seniori ale României, înotătoarea din Cluj s-a impus la 100 și 200 m liber și s-a clasat pe locul 2 la 50 m spate și 200 m mixt, iar în urmă rezultatelor obținute în competițiile interne și internaționale, a fost invitată de Federația Internațională de Natație (FINA) să participe la Rio 2016. La 12 ani și 11 luni la startul competiției, Ana Dascăl a fost mezina echipei olimpice a României care a participat la întrecerile olimpice din Brazilia.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

Articole similare