Închide

UBB introduce specializări noi pentru admiterea de toamnă

ActualitateEducaţie by Actual de Cluj - sept. 07, 2017 0 860

Universitatea Babeş-Bolyai anunţă specializări noi pentru sesiunea de toamnă a admiterii, atât la nivel licență, cât și la nivel master. Noile cursuri vor fi predate în română, engleză, maghiară, germană. Acestea au fost aprobate în această vară prin hotărâri ale Guvernului României.

Astfel, la nivel licenţă, candidaţii se vor putea înscrie la Facultatea de Psihologie şi Ştiinţele Educaţiei și la specializarea Pedagogia învăţământului primar şi preşcolar (în limba germană, cu schimbarea locaţiei de la Sibiu la Cluj). De asemenea, UBB le propune candidaților programe noi de master la Facultatea de Chimie şi Inginerie Chimică – specializarea Chimia şi ingineria nano şi biomaterialelor, la Facultatea de Biologie şi Geologie – specializarea Managementul calităţii în laboratoarele biomedicale, la Facultatea de Studii Europene – specializarea Relații internaționale, politică externă și managementul crizelor (limba engleză). Candidaţii la Facultatea de Teologie Reformată vor avea și ei la dispoziţie o specializare nouă: Mediere interculturală şi interconfesională (în limba maghiară).

Pentru sesiunea de toamnă a Admiterii, candidații au la dispoziţie doar 334 delocuri bugetate, dar şi 4.885 de locuri în regim cu taxă și 1.578 de locuri pentru învățământ la distanță și învățământ cu frecvență redusă pentru studii universitare de nivel licenţă, în timp ce absolvenţii de facultate care doresc să se înscrie la master pot opta pentru unul dintre cele 765 de locurila buget rămase libere în urma sesiunii de admitere din luna iulie.

Perioada sesiunii de toamnă a Admiterii la UBB este cuprinsă între 6 și 20 septembrie.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu