Închide

Spitalele româneşti, infestate de bacterii. Cele mai multe infecţii nosocomiale, înregistrate în Bucureşti, Iaşi şi Cluj

SănătateSinteză știri naționale by Actual de Cluj - nov. 10, 2017 0 1080

 

Au trecut mai bine de doi ani de la tragedia de la Colectiv, care a „dezgropat” şi situaţia tragică din spitalele româneşti, în care se moare din cauza bacteriilor. Mai mulţi tineri au scăpat atunci de foc, dar nu au reuşit să supravieţuiască bacteriilor din spitalele româneşti şi pare că nu mare lucru s-a schimbat în aceşti ani: infecţiile nosocomiale se găsesc, în continuare, în unităţile sanitare, iar şansa la viaţa e doar o chestiune de noroc, scrie, prezentând cifrele dezastrului, agenţia Mediafax. Clujul este prezent în topul cazurilor de infecţii intraspitaliceşti, pe loc „fruntaş” şi, în ciuda situaţiei în continuare grave, ministerul nu are nimi măcar date recente centralizate.

În prezent, nu există o situaţia actualizată a infecţiilor cu care se confruntă spitalele româneşti, cea mai recentă fiind cea din 2015. Reprezentanţii Ministerului Sănătăţii (MS) au precizat, pentru MEDIAFAX, că deocamdată nu s-a făcut o centralizare nici măcar a datelor colectate în 2016. Potrivit rapoartelor întocmite de către Institutul Naţional de Sănătate Public, în ultimii cinci ani, au fost înregistrate peste 57.000 de cazuri de infecţii intraspitaliceşti. Cele mai multe au fost înregistrate în Bucureşti – peste 12.000 de infecţii. Topul este completat de judeţele Iaşi – peste 9.000 de infecţii şi Cluj, cu peste 7.000 de infecţii.

Citeşte ştirea integrală AICI

În urmă cu doar câteva săptămâni, deputatul Emanuel Ungureanu relata cum fosta sa consilieră a suferit în ultimele zile de viaţă, nu doar din cauza cancerului, ci şi din cauza infecţiilor contractate în spitale, la Cluj. „Dora a suferit enorm în ultimele luni nu doar din cauza consecințelor unei forme foarte agresive de cancer. Infecțiile contractate pe secțiile de terapie din spitalele clujene unde a fost operată de 12 ori i-au amplificat suferința extraordinar. În luna mai, atunci când am început colaborarea la cabinetul parlamentar, visul nostru comun a fost acela de a găsi soluții de reorganizare a sistemului de îngrijire a pacientului care suferă de cancer în așa fel încât suferința acestuia să nu fie amplificată de o birocrație absurdă”, a scris pe pagina sa de Facebook deputatul, care e şi vicepreşedinte în Comisia de Sănătate a Camerei.

Vezi şi:

Imaginile suferinței. O pacientă a lăsat în urmă un colaj sfâșietor cu cozile interminabile la care sunt obligați să aștepte bolnavii de cancer în Cluj

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

Articole similare