Închide

Imaginile suferinței. O pacientă a lăsat în urmă un colaj sfâșietor cu cozile interminabile la care sunt obligați să aștepte bolnavii de cancer în Cluj

ActualitateSănătateTop News by Catalin Suciu - nov. 02, 2017 0 2862

Dora Petrișor s-a stins din viață după 12 intervenții chirurgicale.

S-a luptat ani de zile cu cancerul. A sperat. Dar a murit.

A încercat să schimbe ceva și s-a angajat la Comisia de Sănătate din Camera Deputaților. A fost consilieră din luna mai și până în ultima clipă.

Vizitele dese prin spitalele clujene n-au lăsat-o să doarmă deloc. A sperat în continuare, dar a rămas cu atât.

Ea lasă un testament celor ce se luptă cu suferința. Ședințele de chimioterapie îți mănâncă sufletul și te storc de orice fărâmă de energie. Iar când stai cu orele să aștepți la cozi interminabile cu alții „de-ai tăi”, îți mai găsești o ultimă zvâcnire. Trebuie să se schimbe ceva în sănătate.

Testamentul Dorei Petrișor e un colaj cu fotografii de la Institutul Oncologic din Cluj. Imaginile nu necesită nici un comentariu.

Ea ne îndeamnă: „Haideți să schimbăm ceva….încă se mai poate”.

Dora Petrișor a murit.

 

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

author photo two

Catalin Suciu

Este reporter pentru site-ul actualdecluj.ro, din aprilie 2014. Anterior a lucrat la cotidianul Ziua de Cluj din august 2011. A mai lucrat la cotidianul Monitorul de Cluj între octombrie 2006 și mai 2010, şi la agenţia de presă NewsIn în perioada martie 2007 – februarie 2009. Este absolvent al Facultății de Jurnalism din cadrul Universităţii „Babeș- Bolyai”.

Articole similare