Închide

VIDEO Exercițiu de amploare la aeroport, au simulat accident aviatic cu zeci de pompieri

Actualitate by Actual de Cluj - nov. 02, 2017 0 1015

Simulare de amploare pe aeroportul din Cluj-Napoca, azi: zeci de pompieri, medici și asistenți și zece utilaje au fost implicate în exercițiu.

Exercițiul de azi a simulat un accident aviatic pe aeroport. „Am desfășurat simularea operațiunilor de izolare, stingere a incendiilor, căutare, salvare, asistență medicală de urgență și transfer a victimelor unui presuspus accident aviatic pe Aeroportul Internațional Cluj-Napoca”, arată purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență, Andrei Biriș. Exercițiul a fost organizat de aeroportul clujean, în cooperare cu ISU Cluj, Inspectoratele de Poliție și Jandarmi, SRI, Baza 71 Aeriană din Câmpia-Turzii, Spitalul Militar din Cluj-Napoca, Unitatea de Primire a Urgențelor, Ambulanța Cluj și Crucea Roșie Cluj. La exercițiu au participat 50 de pompieri, medici, asistenți, paramedici și trei autospeciale de stins incendii, trei ambulanțe și trei alte utilaje, dar și elicoptere.

Exercițiul s-a desfășurat conform următorului scenariu:  o aeronavă A320, în timp ce aterizează, ia contact cu solul înainte de pragul pistei. Trenul de aterizare e deteriorat, fuselajul și planurile aeronavei suferă avarii iar aeronava se rupe în două. La bordul aeronavei au fost 70 de pasageri, plus echipajul format din șase persoane. Accidentul se soldează cu 19 morți și 11 răniți grav.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

Articole similare