Închide

Mașina viitorului, deloc populară la Cluj. Motivul e simplu și îngrijorător

Sinteză știri locale by Catalin Suciu - mart. 20, 2017 0 506

Maşinile electrice sunt alternativa la noxele emise de autovehiculele clasice. Dacă în Vest acest tip de maşini câştigă tot mai mult teren, la Cluj nu există nici măcar un singur automobil electric. Sunt înmatriculate, în schimb zece autoturisme hibrid, anunță radiocluj.ro.

„Direcţia de impozite şi taxe locale a primăriei nu are în evidențe niciun autoturism electric. Sunt, în schimb, mai multe maşini hibrid, pentru care se acordă o reducere a impozitelor de până la nouăzeci şi cinci la sută”, a anunțat Oana Buzatu, purtătorul de cuvânt al primăriei Cluj-Napoca.

Și dacă și-ar dori clujenii o mașină electrică, ar trebui să stea foarte bine să se gândească dacă să o cumpere sau nu pentru că nu există stații de încărcare a bateriei.

Două supermarketuri au montat încărcătoare în parcările proprii, pentru clienţii care vin la cumpărături. Şi Hotelul Univers T va inaugura o astfel de staţie în jurul datei de 15 aprilie.

author photo two

Catalin Suciu

Este reporter pentru site-ul actualdecluj.ro, din aprilie 2014. Anterior a lucrat la cotidianul Ziua de Cluj din august 2011. A mai lucrat la cotidianul Monitorul de Cluj între octombrie 2006 și mai 2010, şi la agenţia de presă NewsIn în perioada martie 2007 – februarie 2009. Este absolvent al Facultății de Jurnalism din cadrul Universităţii „Babeș- Bolyai”.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu