Închide

UPDATE: Hoții de pădure din Stolna, călcați de poliție. S-au confiscat Jeep-uri dar și material lemnos

ActualitateDin județSocial by Cosmina Fernoaga - feb. 17, 2017 4 2610

Despre acțiunile unor localnici din Stolna (comuna clujeană Săvădisla), care sunt implicați în mafia furtului de lemn, nu s-a prea discutat în spațiul mediatic, în ciuda faptului că împotriva lor s-au formulat mai multe plângeri penale, în ultimii ani. Mai mulți polițiști din Turda au făcut percheziții, în această dimineață, la domiciliile a cinci localnici, cerecetați pentru furturi masive de material lemnos. Printre ei se regăsește și pădurarul din sat, Matei Dan Oliviu.  Sursele Actualdecluj.ro au informat că acest individ ar coordona o întreagă rețea mafiotă, care de ani de zile face afaceri cu lemnul furat din pădurea satului, fără ca cineva să-l împiedice în vreun fel. El și acoliții săi (Boncea Alin, Maxim Romulus, Bercea Alin și nu doar ei), ar fi instaurat teroarea în satul Stolna, mai spune aceeași sursă.

Purtătorul de cuvânt al Poliției Cluj, Carmen Juncan, a confirmat pentru Actual de Cluj că polițiștii din Secția 9, Turda, au descins la domiciliile a cinci bărbați din Stolna care sunt cercetați de Parchetul de pe lângă Judecătoria Turda, într-un dosar penal ce vizează tăierea și furtul de arbori. „Este vorba despre documentarea unui dosar penal pentru infracțiunea de tăiere și furt de arbori. Faptele s-au săvârșit în 10 ianuarie, 2017. S-au făcut percheziții la domiciliile a cinci bărbați din localitate. S-a dispus confiscarea a 16 mc de material lemnos. De asemenea, au fost confiscate și două autoturisme de teren, existând indicii că acestea au fost folosite pentru sustragerea materialului lemnos”, a informat Carmen Juncan.

UPDATE

În urma publicării acestui articol, privind documentarea unui dosar penal ce vizează tăierea și furtul de arbori din pădurea Stolna, soția lui Bercea Alin (unul dintre localnicii care e vizat de ancheta Poliției), a ținut să ne informeze că în urma percheziției efectuate la domiciliul familiei, nu s-ar fi ridicat niciun Jeep, și nici material lemnos. „Soțul meu nu are o legătură apropiată cu pădurarul Matei Dan Oliviu. N-a avut niciodată. Soțul meu lucrează din greu la ferma noastră, avem o familie respectabilă și este foarte nedrept să ne fie prejudiciată imaginea, atâta timp cât există prezumția de nevinovăție. Se va dovedi că nici Bercea Alin și nici ceilalți pe care i-ați consemnat nu au nicio legătură cu furturile de lemn din Stolna. În cadrul perchezițiilor care au avut loc nu s-a ridicat niciun Jeep și nici lemn. Se căuta, de fapt un Jeep de culoare gri, noi avem unul negru. Au căutat lemne, însă nu au găsit nimic ilegal”, a precizat Maria Brumă (soția lui Bercea Alin).

Vom reveni cu amănunte în privința acestei anchete.

 

 

20170217_084110-1 (1)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

author photo two

Cosmina Fernoaga

Este redactorul-șef al site-ului actualdecluj.ro, din aprilie 2014. A fost reporter pentru cotidianul Ziua de Cluj din martie 2005 până în aprilie 2014 şi redactor la Realitatea FM Cluj din martie 2012, timp de un an. Lucrează în presă din iulie 2003, când a debutat la cotidianul "Bună ziua, Ardeal". A absolvit Facultatea de Teatru şi Televiziune a UBB Cluj în 2004 şi Facultatea de Drept a Universităţii „Dimitrie Cantemir” în 2012.

4 comentarii

Scrie un comentariu

Articole similare