Închide

FOTO/VIDEO Cum se vede „Cluj Never Sleeps” în ploaie

Actualitate by Kristina Reştea - iun. 18, 2017 0 329

E un pic trecut de 21.30 şi în Piaţa Unirii încerci să afli dacă, într-adevăr, „Cluj Never Sleeps” (Clujul nu doarme niciodată). Dar plouă şi, se ştie, pe ploaie Piaţa Unirii nu e tocmai cel mai popular loc de petrecut sâmbăta seara. Se anunţaseră în mai multe locaţii din centru evenimente, spectacole şi instalaţii sub umbrela manifestării botezate Cluj Never Sleeps, dar vremea nefavorabilă pare să îi fi ţinut pe spectatori în locuri mai călduţe. Organizatorii anunţaseră recent pe pagina lor de socializare că un concert Les Nuages, care trebuia să se ţină în Piaţa Unirii a fost anulat. Dar se pregăteşte o piesă pe scenă.

 

Ajuns la ce-a de-a patra ediție, Cluj Never Sleeps, organizat de Asociaţia Tinerilor din Cluj, era anunţat ca eveniment de „noapte albă” a culturii şi „confluenţă a artelor în spaţii neaşteptate”, cu promovarea unor iniţiative creative ale tinerilor.

În piaţa Unirii, loc tradiţional de manifestări la Cluj, câteva figuri nemulţumite sau protestatare privesc de pe paleţi. E instalată expoziţia lui Vlad Petri.  Organizatorii Cluj Never Sleeps anunţaseră că Photo Marathon pune în scenă în Piaţa Unirii „cele mai semnificative momente surprinse la protestele din ultimii ani”. Sunt prinse aici o parte dintre problemele sociale cu care societatea românească s-a confruntat în perioada 2012-2015.

 

 

Alături, în ciuda vremii neprietenoase, câteva umbrele şi oamenii lor s-au instalat pe sau în preajma scaunelor verzi. Începe piesa „Must be blood”.  „Un Faust pe ritm de funk, soul, blues şi r&b, adaptarea după celebrul Little Shop of Horrors prezintă o comedie neagră plină de energie şi umor, dar mai ales plină de surprize”, se anunţa în prezentare. În Piaţa Unirii, voia bună de pe scenă sparge puţin frigul serii ploioase de iunie. Dar lumea e tot puţină. Câţiva trecători zgribuliţi se opresc în faţa scenei, alţii îndrăznesc chiar să se aşeze, în ploaie.

 

Muzică, dans şi umbrele

 

Dacă mai încerci însă să găseşti câte ceva de pe harta de evenimente în aer liber a Cluj Never Sleeps, eşti mai degrabă dezamăgit. A fost anunţat, de pildă, un „Făt Frumos din Lacrimă”, proiectat pe Palatul Telefoanelor de la 22.00. La 22.00 şi un pic, pe Palatul Telefoanelor, în ploaie era linişte.

 

Mai cauţi o proiecţie după ora 23.00 pe Conti. Aici o instalațea video – Androgin – urma să îmbrăce mesh-ul alb al faimosului Hotel Continental. Se fac câteva teste, dar Androginul e palid. „Se vedea mai fain pe cealaltă clădire, de Zilele Clujului”, e de părere o tânără care trece prin zonă. Câteva minute mai târziu, echipa care se străduiseră să animeze faţada bătrânei clădiri renunţă, iar trecătorii află că… asta a fost! „E o lumină acolo (pe strada Universităţii, n.red.). Ar fi trebuit stinsă. Am încercat să facem proiecţia, dar nu iese”, li se explică puţinilor trecători.

Ai, însă, tot în Piaţa Unirii, câteva „OZN”-uri luminoase.

 

Mai norocoşi au fost, însă, cei de la masa de pe strada David Ferenc. Aici, „midnight snack”-ul chiar s-a ţinut.

 

În ritmuri de clubbing

Alte câteva evenimente, care au avut norocul să fie ferite de vremea nefavorabilă, s-au organizat.

Omul MicroMacro Cosmos de la H33 (pe strada Horea) sau atelierul de ceramică.

Atelierul de modelaj în lut, mutat din stradă la Ceramic Cafe

Sursa foto: Cluj Never Sleeps

 

„Nici Cluj Never Sleeps nu mai e ce a fost! Anul trecut era plin, a venit poliţia pe Universităţii după 11 noaptea”, îşi aminteşte o spectatoare din ediţia ploioasă de 2017, comparând cu imaginea din anul precedent.

Imagini de anul trecut:

FOTO/VIDEO Plimbare prin centru, de Cluj Never Sleeps. Nu chiar “never”.

Cu toate că mişcarea a fost destul de slabă, pentru un „Cluj Never Sleeps”, ai putut măcar să afli că nici şantierele nu dorm. E noapte, e week-end şi plouă, dar pe latura de nord a Pieţei Unirii se lucrează.

author photo two

Kristina Reştea

Kristina Restea este reporter in echipa publicației online Actualdecluj.ro și are o experiență de 12 ani în presă. E absolventă a Facultății de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării, din cadrul Universității „Babeș-Bolyai”, secția Jurnalism. Anterior lansării proiectului actualdecluj.ro a scris pentru cotidianul local Ziua de Cluj, ca reporter în departamentul Economic.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

Articole similare