Închide

Zona metropolitană a Clujului, a doua din România după București care depășește media UE la PIB per capita

EconomieTop News by Actual de Cluj - mart. 08, 2023 0 384

Cluj-Napoca și zona metropolitană sunt a doua aglomerare urbană din România care depășește media europeană la criteriul produs intern brut per capita, după București.

Datele Eurostat cu privire la acest indicator – PIB / capita la nivel metropolitan – au fost actualizate cu datele pentru 2020, a anunțat Zona Metropolitană Cluj. Rezultatul – România are acum două aglomerări urbane peste media UE: Bucureștiul și Clujul, cu 167%, respectiv 103%. Timișoara se apropie de medie, de asemenea, cu 91% din media UE.

Datele au fost adăugate în 24 februarie.

Zona Metropolitană Cluj este constituită ca o asociație de dezvoltare intercomunitară (ADI), din care fac parte, pe lângă Cluj-Napoca, și comunele Aiton, Apahida, Baciu, Bonțida, Borșa, Căianu, Chinteni, Ciurila, Cojocna, Feleacu, Florești, Gilău, Gârbău, Jucu, Petreștii de Jos, Săvădisla, Sânpaul, Tureni și Vultureni. Populația celor 20 de localități însumează 411.130 de persoane, potrivit datelor provizorii ale recensământului din 2021. Aproape două treimi dintre aceștia – 286.598 – locuiesc în Cluj-Napoca.

Pentru Cluj-Napoca, cele mai recente date, din 2020, arată că acesta e primul an în care orașul și zona sa metropolitană depășesc media europeană:

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

Articole similare