Închide

Ziua promovării! U Cluj poate ajunge azi în Liga 1, oficial, după ani de zile de chin. Unii fani au venit din străinătate pentru a susține echipa

SportTop News by Actual de Cluj - mai 10, 2022 0 467

Universitatea Cluj joacă de la ora 19:30 cu Hermannstadt Sibiu, iar dacă învinge, va promova cu o etapă înainte de final. Stadionul se anunță plin la ora jocului. Unii fani și-au luat concedii și vin din străinătate pentru a o urmări pe U Cluj.

Antrenorul Universității a prefațat partida cu sibienii în cadrul unei conferințe de presă.

„Întâlnim mâine o echipă foarte bună, o echipă despre care am spus tot timpul că are cel mai bun lot la Liga a II-a. Au reușit să transfere mulți jucători de Liga 1. Și anul acesta au făcut în luna ianuarie câteva transferuri foarte importante. Se vor întâlni echipele de pe locurile 2 și trei. Eu sunt bucuros că am reușit pe parcursul acestui an să venim mai aproape de Petrolul, să fim în zona în care să avem șansa să promovăm direct de pe locurile 1 sau 2 la Liga 1. Nu cred că va fi un joc foarte spectaculos. Cred că fiecare echipă va fi interesată de rezultat. Mâine chiar îmi doresc să câștigăm, nu îmi doresc să fac spectacol, cum în general lumea asta își dorește. Noi avem un obiectiv de îndeplinit. Suntem aproape de a reuși acest lucru, dar vom putea doar dacă vom fi foarte concentrați, foarte serioși, dispuși la efort. Atunci cred eu că avem șanse foarte mari să câștigăm jocul de mâine.

Jucăm pentru cariera noastră, pentru performanța de a promova această minunantă echipă la Liga 1 și cred eu că toată lumea va aprecia și va respecta acest lucru”, a spus Erik Lincar. 

Legat de parcursul din acest sezon, antrenorul a declarat: „Datorită meciurilor am ajuns în această situație. Am trecut și noi prin multe momente complicate, nu este un meci special. Este un meci de campionat. Este adevărat că joacă echipele de pe locurile 2 și 3. Va fi un derby pentru Liga a II-a în acest moment. Factorul mental cred că va fi decisiv.

Întrebat despre motivarea jucătorilor, tehnicianul Universității a spus: „La ”U” Cluj am avut probleme în momentele în care am jucat cu echipele mai slab cotate și avem numeroase exemple. De aceea, nu îmi fac griji că echipa mea nu va fi motivată sau nu își va dori extrem de mult să câștige”.

Antrenorul lui ”U” a vorbit și despre starea gazonului: „Gazonul nu e în cea mai bună stare, dacă va ploua atât de tare. Acum este destul de îmbibat cu apă, dar poate avem noroc și mâine nu va ploua așa de consistent. Terenul este important pentru noi și sper să fie în cea mai bună stare”.

Despre abordarea tactică a celor de la FC Hermannstadt: „Până la urmă sunt importanți jucătorii care vor începe, fiecare cu caracteristicile lui. Nu cred că vor începe ei diferit față de jocurile trecute. Au un ascendent moral din punctul meu de vedere, jucând două în deplasare și obținând două victorii și un egal, dar trebuie să fim foarte atenți, dar trebuie să fim foarte atenți și mă repet, extrem de concentrați, pentru că este un joc important pentru ambele echipe”.

Sosit în urmă cu aproape un an la Cluj, Erik Lincar a spus câteva cuvinte și despre atașasemntul față de oraș și de club: „Nu pot să spun că nu m-am atașat. Peste câteva zile se împlinește un an de când sunt aici. Este un club mare și am zis de la început că e un club care are toate condițiile pentru a face performanță, începând cu numărul mare de suporteri pe care îi are, stadionul senzațional, la terenurile de antrenament. Nu văd de ce ”U” Cluj nu ar putea ajunge să facă performanță la un moment dat chiar la nivel internațional”.

La finalul conferinței, antrenorul a vorbit și despre suporteri: „Aseară m-am întâlnit cu un domn care a venit de la Londra și va sta special pentru acest joc. Ce poate să fie mai motivator, vibrația, emulația care se crează în jurul acestei echipe. Acum trebuie să fim echilibrați, calmi și să obținem cele trei puncte”.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu