Închide

Ziua 3 de festival. Soare electric la Castel. 25 de grade celsius. Urmează o seară cu Rudimental

ActualitateTop News by Actual de Cluj - iun. 27, 2015 0 686

„Am fost prezenți la foarte multe festivaluri din lume și uneori e greu să ne amintim pe unde am fost și pe unde nu. Dar un lucru e sigur – Electric Castle nu o să îl putem uita niciodată”, decretau aseară cei de la THE GLITCH MOB, care au urcat pe scena principală de la Bonțida. În ziua 2 de festival, 25.000 de oameni au fost prezenți la castel, în ciuda noroiului și a vremii nu tocmai prietenoasă cu festivalierii. Astăzi, în ziua a treia, organizatorii au anunțat: soare, 25 de grade celsius și o după-amiză și o noapte de neratat.

Netsky, foto Bereczky Sándor

Netsky, foto Bereczky Sándor

„Curtea castelului a fost plină ieri încă de la show-ul SUBCARPAȚI, trupa care a reușit să spargă norii strânși peste Bonțida și să dea startul vremii perfecte pentru weekend. Părintele drum & bass, cel care a făcut istorie în acest stil muzical, RONI SIZE și-a confirmat reputația pe scena Electric Castle, iar NETSKY le-a lansat fanilor și o provocare – să facă mai mult zgomot decât s-a făcut vreodată în România. Cei 25.000 de fani au răspuns într-un glas”, au trasmis organizatorii Electric Castle .

Aceștia sunt convinși că norii au capitulat și că restul de două zile de festival se vor derula sub patronajul soarelului. Astăzi încă se cumpărau cizme de cauciuc în Piața Flora din Mănăștur. Un festivalier își direcționa prietenii să ajungă în oraș și să facă mai întâi o oprire la chioșcul cu ofertă „35 de lei” și ești pregătit de weekend la castel. „Am fost avertizați, încă se poartă cizmele la Bonțida. Așa că ne echipăm”, decretează acesta, încărcat cu două perechi de cizme prospăt cumpărate. Facem la fel pentru că Ziua electrică trei va suna diferit.

De la 18.30, orchestra simfonică Notes&Ties va cânta hit-uri, de la muzică de film până la piese PRODIGY, transpuse pentru orchestră. „Urmează pe Boiler Stage Nouvelle Vague și britanicii DUB PISTOLS, care vor rămâne două zile la castel, fiindcă duminică ne oferă un DJ SET pe scena The Roots. Una din cele mai așteptate trupe din festival evoluează diseară la ora 23 – RUDIMENTAL aduce la Electric Castle experiența unui spectacol live, într-o formula extinsă, în premieră pentru România”, se mai anunță în programul serii.

Noaptea va fi Born Electric, James Zabiela a revenit la castel după ce a fost impresionat de participarea la prima ediție  și va conduce ostilitățile – muzică electronică, alături de colaboratorii săi, Ellen Allienși Breach, ca invitați speciali, și Cardopusher, parte a “Born Electric”.

Zi eco-fiendly petru cei cu telefoane mobile

Primii artiști au urcat azi pe scenele The Mill și Booha Mansion de la 7 dimineața, iar scena The Roots s-a deschis la ora 12. Până la concetele de seară, la castel se face concurs pentru cei mai buni rideri de BMX și MTB, electricii sunt chemați să își încarce telefoanele mobile de la încărcătoarele cu panouri soloare, iar cei care și-au revenit de la petrecere pot și pedala pentru a-și aduce la viață mobilul. „Artiștii din festival sunt la rândul lor provocați la eco-duel: BATTLE OF THE BIKES va fi un concurs de viteză și rezistență pentru a vedea cine e cel mai „electric” dintre ei – respectiv, cine generează mai multă energie pedalând. Tot în zona ECO se poate câștiga și primul abonament la Electric Castle 2016, prin participarea la jocurile organizate pe tot parcursul weekendului”, mai anunță organizatorii.

Foto cover: Vlad Gabriel

CITEȘTE ȘI 

Ziua 1 la Electric Castle: 18.000 de festivalieri la Bonțida și măsuri anti-ploaie la castel

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

  • Articole similare