Închide

Ziua 1 la Electric Castle: 18.000 de festivalieri la Bonțida și măsuri anti-ploaie la castel

ActualitateTop News by Actual de Cluj - iun. 26, 2015 1 956

Peste 18.000 de spectatori au fost ieri, în ploaie, la festivalul de la Bonțida, după cum au contabilizat organizatorii Electric Castle, după show-urile Asian Dub Foundation, Parov Stelar și Fatboy Slim, Sirius-Modeselektor. 

Mă declar oficial responsabil pentru ploaia din prima zi de festival”, declara, aseară, Norman Cook, aka Fatboy Slim. „Am venit în România pentru prima dată în 1990 și acum, după 25 de ani, mă aflu în acest loc superb. Lucrurile se schimbă dar atașamentul meu pentru publicul de aici rămâne la fel”.

Un public pe care Marcus Fureder, aka Parov Stelar, l-a recunoscut ca fiind unul dintre principalii săi susținători, contribuind la succesul pe care l-a atins după 10 ani de carieră. „Să vin în România înseamnă să vin acasă. Clujul și alte orașe sunt printre primele locuri în care am concertat la începuturile carierei mele și aici am simțit tot timpul un suport nelimitat”, a spus Marcus Fureder, în conferința de presă de ieri.

Noroi, ploaie, kit cu cizme de gumă și pelerine – au fost cuvinte cheie, ieri, printre festivalieri. De la Bonțida ești informat chiar prin sms urban că în Cluj-Napoca nu mai poți să găsești cizme și pelerine.

Organizatorii au încercat să limiteze efectele unei ploi torențiale care s-a oprit, ieri, doar pentru scurte momente. „Peste 30 de tone de pietriș și piatră au fost aduse, ieri, în locație, pentru a păstra la un nivel rezonabil căile de acces. În zona castelului, declarat monument istoric și având reglementări foarte stricte în aceea ce privesc amenajările și intervențiile posibile, s-au folosite zeci de baloți de paie și sute de paleți. Astăzi, de la prima oră, o nouă tură de intervenții a fost pornită, se folosesc vidaje pentru a drena zonele cu acumulări de apă, noi transporturi de balast sunt deja în locație și vor fi folosite.

Blocajele apărute în trafic, generate tot de vremea instabilă ce a determinat o mare parte din public să apeleze la mașină personală pentru a ajunge la Bonțida sunt tema de discuție cu partenerii de la Poliția Rutieră, împreună cu care se caută, în prezent, soluții alternative astfel încât blocajele să fie limitate. Organizatorii insistă ca publicul să înțeleagă că opțiunea de a călători cu linia specială de autobuze, creată pe perioada festivalului, este un avantaj doar dacă majoritatea celor care își doresc să ajungă în locație optează pentru aceasta. Altfel, și autoturisme, și autobuze vor rămâne blocate pe o infrastructură prea puțin pregătită să preia un flux mare de mașini”, au transmis organizatorii Electric Castle.

masuri EC

Astăzi, americanii de la The Glitch Mob, prezența în premieră în România a lui Netsky în formulă live cu un band și un show personalizat absolut de neratat, “noua regină a underground”, Maya Jane Coles, sunt déjà primele opțiuni pentru publicul festivalului, spun cei de la Electic Caslte. Pentru cei care vor să (re)descopere una dintre cele mai importante și populare trupe de muzică electronică a ultimelor decenii, Roni Size Reprazent a pregătit un show pe scena principală a festivalului.

Vezi și

Glastonbury de Cluj la Electric Castle, spun fanii. Unde seamănă Banffy cu festivalul britanic unde Kate Moss poartă cizme de gumă și unde vine Dalai Lama

FOTO. Ziua 1 la Electric Castle. Cum arată, în ploaie și pe muzică, domeniul de la Bonțida

  • Scrie un comentariu