Închide

Glastonbury de Cluj la Electric Castle, spun fanii. Unde seamănă Banffy cu festivalul britanic unde Kate Moss poartă cizme de gumă și unde vine Dalai Lama

ActualitateFestivalTop News by Kristina Reştea - iun. 26, 2015 4 1313

Festival cu muzică, decor ne-urban și cizme de cauciuc? Tânărul clujean de numai 3 ani Electric Castle i-a făcut pe fani să tragă paralela: e ca la Glastonbury. Cum încă din perioada de pregătire a ediției de 2015, organizatorii zilelor cu muzică de la domeniul nobiliar de la Bonțida spunea că multe bilete s-au vândut în UK, engleza omniprezentă de la Cluj mai adaugă un element în comparație. Chiar dacă lista de nume din line-up-ul britanic pare infinită, în ea găsești și câteva puncte comune cu Electric-ul de Cluj: o trupă care a fost în martie în lista Electric City și pe cei de la Flight Facilities care sunt în programul de vineri la Glastonbury și în listă pentru duminică la Bonțida. Festivalul britanic e în plină desfășurare (24-28 iunie) în perioada în care Clujul e la Electric Castle (25-28 iunie).

Când Andi Vanca, PR-ul festivalului, anunță că porțile festivalului se deschid în ziua 1 ceva mai târziu decât era programat și își cere scuze din cauza dinsconfortului adus de vreme, unul dintre prietenii festivalului e prompt: „chiar nu e vina voastră … va fi un fel de Glastonbury de România anul ăsta”, anticipa Andi Daiszler. Asta înainte să ajungem la Bonțida și să dansăm în noroi, printre pelerine de ploare și cizme de cauciuc.

Dar, până la urmă, și fotomodelele britanice fac asta:

 

Sursa foto: vougue.co.uk

Sursa foto: vougue.co.uk

Festivalul britanic are zeci de zone pentru participanți și o hartă care arată a mini-orășel. Line-up include nume ca Florence+ The Machine, Motorhead, Pharell Williams, George Ezra, Hozier, The Courteeners, The Vaccines, The Maccabees, The Chemical Brothers, Jamie T, Suede, La Roux, Prides, Akua Naru (în programul de Electric City în martie la CLuj), Flight Facilities (vineri în UK, duminică la Cluj) și muuulți muuulți alții.

Printre numele care au apărut în lista de headlineri de Glastonbury se numără FatBoy Slim sau The Subways, care au ajuns sau ajung la Cluj, pentru Electric Caslte.

 

Ce nu avem la Banffy-ul Electric încă? un special guest ca la britanici: Liderul spiritual Dalai Lama e așteptat la Glastonbury duminică.

Vezi și:

FOTO. Ziua 1 la Electric Castle. Cum arată, în ploaie și pe muzică, domeniul de la Bonțida

4 comentarii

Scrie un comentariu

author photo two

Kristina Reştea

Kristina Restea este reporter in echipa publicației online Actualdecluj.ro și are o experiență de 12 ani în presă. E absolventă a Facultății de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării, din cadrul Universității „Babeș-Bolyai”, secția Jurnalism. Anterior lansării proiectului actualdecluj.ro a scris pentru cotidianul local Ziua de Cluj, ca reporter în departamentul Economic.