Închide

Ziua 11. Și mașinile au ieșit la protest în Cluj

ActualitateAdministrație by Actual de Cluj - feb. 10, 2017 1 486

Câțiva șoferi din Cluj au inițiat o acțiune inedită de protest, vineri la prânz, prin care să-și exprime solidaritatea cu protestele din Piața Victoriei, din Cluj sau din celelalte orașe ale țării, dar și dezacordul prinvind decizia Guvernului Grindeanu de a nu demisiona.

Astfel, câteva șoferi și-au înarmat mașinile cu mesaje (lipite pe geamuri) anti corupție (Jos corupția, Jos penalii), dar și sloganul deja laimotiv al protestelor din ultimele zile, #Rezist, și le-au scos în trafic astăzi pe un traseu din oraș, deplasându-se cu o viteză ridicol de mică.

Traseul ales a fost Calea Dorobanţilor – Piaţa Mărăşti – Bdul 21 Decembrie 1989 – Str. Memorandumului – Primărie – str. Napoca – Bdul Eroilor. Iarc acțiunea șoferilor din Cluj a fost una de nesupunere civică.

Poliția din Cluj a însoțit protestarii atrăgând atenția că blocarea unui drum din oraș reprezintă o infracțiune. Protestele de acest fel au fost alese și de transportatorii din România pentru a-și exprima dezacordul cu privire la majorarea tarifelor RCA. În Cluj, pe ruta Florești-Gilău- autostrada A3, în toamna anului trecut, mai multe tiruri au circulat cu viteză redusă creaând probleme celorlalți participanți la trafic. Proteste similare s-au organizat și în țară.

Trafic paralizat pe Autostrada Transilvania din cauza protestului transportatorilor

Un comentariu

  1. Va invitam sa vedeti „Povesti de succes”, link-urile tarilor particioante, cu un simplu clic pe „Tari”. Ziua Fascinatiei Plantelor va fi sustinuta si de o serie de evenimente in spatii publice, in aer liber, teatre, cafenele, piete ale ora?

Scrie un comentariu