Închide

Trafic paralizat pe Autostrada Transilvania din cauza protestului transportatorilor

Actualitate by Actual de Cluj - sept. 15, 2016 0 241

Transportatorii s-au ținut de promisiune astăzi și au paralizat mai multe artere de circulație, între care și autostrada Transilvania, nemulțumiți de tarifele RCA.

Traficul pe autostrada Transilvania s-a desfășurat cu mare greutate în această dimineață din cauza coloanelor de TIR-uri ce circulau cu viteză redusă. „La această oră (10:35), traficul rutier pe DN1(E60) Cluj-Napoca – Huedin se desfăşoară îngreunat pe raza localității Gilău, din cauza unei coloane de autovehicule care circulă cu viteză redusă”, informa în urmă cu o oră și centrul Infotrafic al Poliției Române.

Protestatarii sunt nemulțumiți de tarifele la asigurările RCA, ce, spun ei, ar duce firmele la faliment. „Transportatorii rutieri consideră inadmisibil ca Guvernul să dispună ca ASF să stabilească tarifele RCA maxime pentru perioada de plafonare, dupã ce criza RCA a fost provocatã chiar de ASF. (…) Potrivit art. 34 din OUG publicată în 14.09.2016, tariful maxim se stabileşte de ASF fãrã nicio ghidare sau restricţie prin Ordonanţa de urgenţă”, consideră UNTRR, una dintre asociațiile patronale organizatoare ale protestului, într-un comunicat transmis în această dimineaţă.Aceasta, după ce Guvernul a adoptat aseară o ordonanță de urgență prin care cerea Autorității de Supraveghere a Asigurărilor să fixeze în cel mult o lună tarife maxime la RCA.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu