Închide

Zilele Maghiare au strâns de două ori mai mult public decât media pe zi a celor mai mari festivaluri clujene

ActualitateTop News by Actual de Cluj - aug. 27, 2015 1 554

Aproximativ 200.000 de persoane au participat la ediția cu numărul șase a Zilelor Culturale Maghiare care a avut loc între 16 și 23 august 2015, au anunțat organizatorii evenimentului, Asociația Clujul Comoară.

„Vremea neprietenoasă din primele zile ale manifestării nu i-a ținut în case pe participanți, astfel că majoritatea evenimentelor au avut loc cu sala plină. Cei mai mulți participanți – 35.000 – au luat parte la gala de închidere și la concertul Koncz Zsuzsa, evenimente care au avut loc în 23 august, în Piața Unirii. Cele mai multe concerte din Piața Unirii și de pe strada Mihail Kogălniceanu s-au bucurat de o mulțime de spectatori, însă amintim în acest sens mai cu seamă concertele Republic, Bikini, Fenyő Miklós”, au subliniat organizatorii. Aceștia au ținut să menționeze că evimentul a stâns și public în on-line: pagina de Facebook în limba română și-a dublat numărul de likeuri față de anul trecut, clipurile video de promovare au fost vizionate de peste 40.000 de persoane, pagina de Facebook în limba maghiară a depășit 27.000 de likeuri, iar website-ul a avut, în 10 zile, 130.000 de vizitatori unici.

Bugetul total al Zilelor Culturale Maghiare, ediția a șasea, a fost de aproximativ 270.000 de euro, din care 20% finanțări de la Primăria și Consiliul Local Cluj-Napoca, respectiv Consiliul Județean Cluj, 20% din fonduri culturale din Ungaria, câștigate prin concurs de proiecte, 35% de la sponsorii oficiali și principali, iar 25% de la companii mai mici.
Echipa de organizare a fost formată din 125 de persoane și a fost ajutată de peste 200 de voluntari și peste 100 de organizații partenere. Zilele Culturale Maghiare au fost un partener activ al proiectului Cluj-Napoca – Capitală Europeană a Tineretului 2015, astfel că, în organizarea Federației Share, un cort al tineretului a găzduit pe strada Eroilor activități interactive, dezbateri și expoziții.
Zilele Maghiare în cifre
67 evenimente pe strada Kogălniceanu,
59 evenimente pentru copii,
59 plimbări ghidate prin oraș și drumeții,
54 dezbateri și mese rotunde,
40 activități sportive și conexe sportului,
33 proiecții de film,
31 concerte de muzică ușoară,
29 evenimente de tineret,
24 expoziții,
22 evenimente literare,
21 spectacole de teatru,
19 after party-uri,
13 prezentări de carte,
12 concerte de muzică clasică,
9 evenimente folclorice – muzică și dans,
8 degustări de vin,
4 evenimente gastronomice,
precum și alte evenimente și activități care pot fi incluse în mai multe categorii.

Un comentariu

  1. Senzational! La un eveniment cu intrare gratuita a minoritarilor (care e firesc sa fie uniti) a fost foarte multa lume! Ia sa fi pus intrarea cateva sute de lei sa vedem cati ar fi fost!

Scrie un comentariu

  • Articole similare