Închide

Zi cu Economie, folk și fotografie la Festivalul de Carte Transilvania. Ce poți face azi în Piața Unirii

ActualitateTop NewsUncategorized by Kristina Reştea - oct. 09, 2014 0 341

 

Cu trei corturi albe instalate și o scenă pusă de Camera de Comerț ca să ridice cartea peste Piața Unirii, Festivalului Internaţional de Carte Transilvania e în plină desfășurare zilelele acestea lângă Regele Matei, unde s-au adus cărți, muzică și accesorii de citit. Nu se cumpără doar carte (cu reduceri și prețuri de la 5 lei) de la editurile participante cu standuri, ci în Piață se aud și dezbateri și lansări. Iar dacă achiziționezi cărți poți să ai și surprize: de exemplu să primești un voucher de preschimbat în bilet de film la un alt festival care se pregătește să înceapă la Cluj, Comedy.

Vezi ce poți face azi la Festivalul Internațional de Carte Transilvania.

 

Joi, 9 octombrie 2014, a treia zi:

10.30-13.00 Lansări de carte Editura Eikon: Visul Mariei de Cristina Plămădeală; 7,63 de Eduard Dorneanu; Tanagre. Îmblânzirea amintirilor de Eliza Macadan; Mâna scrie sunetul. Elecțiuni afective de poezie italiană contemporană, traducere și ediție îngrijită de Eliza Macadan; Cultura vizuală. Experiențe vizuale în era postmodernă de Elena Abrudan;nebunul lui Dumnezeu de Vianu Mureșan; O lună în confesional. Convorbiri cu Liviu Antonesei de Nicoleta Dabija; Văzătorul de Carmelia Leonte; Moartea formei, Etnofrumosul sau Cazul Mărie, Antropologia, o știință neocolonială de Petru Ursache; Ipostazele ajutorului frățesc – RPR și războiul din Coreea de Radu Tudorancea. Invitați: Elena Abrudan, Liviu Antonesei, Ioan-Pavel Azap, Alexandru-Bogdan Bud, Ionuț Costea, Mihai Croitor, Victor Cubleșan, Nicoleta Dabija, Sandu Frunză, Vasile Gogea, Vianu Mureșan, Marcel Mureșeanu și Oana Pughineanu. Moderator: Valentin Ajder.

13.00-13.30 U Cluj – așa cum o știu de Alin Fornade, Editura Colorama. Prezintă: Ovidiu Blag și Alin Șutea – ofițerul de presă al FC Universitatea Cluj. Eveniment realizat în colaborare cu FC Universitatea Cluj la aniversarea a 95 de ani de la înființarea Clubului.

13.30-14.00 –Ghidul ansamblului de cunoștințe ale managementului de proiect (Ghidul PMBOK), ediția a 5-a – Project Management Institute. Prezintă: Cătălin-Teodor Dogaru, Președinte PMI Romania Chapter.

14.00-18.00 Topul Judeţean al Firmelor 2014 întocmit de Camera de Comerţ şi Industrie Cluj. Prezintă: Dorel Vișan.

Lansări de carte Editura Colorama: Supercampionii Clujului (vol. I şi II), Din Cluj se vede altfel şi De Cluj, numai de bine! de Ovidiu Blag. Participă: Ovidiu Blag, Teodor Mateescu, Ionel Banu, Ion Mureşan şi Alexandru Revnic.

Concert de muzică tradițională: Dumitru Fărcaș.

18.30-19.30 Lansare de carte: Lumina tăcerii de Jean Poncet, Editura Eikon. Prezintă: Elena-Brândușa Steiciuc și Horia Bădescu, traducătorii volumului. Eveniment realizat în colaborare cu Centrul Cultural Francez din Cluj-Napoca.

19.30-20.30 Concert de muzică folk: Adrian Ivanițchi, Vali Șerban.

20.30-21.00 Lansarea volumului Cărțile pe față de Victor Miron, Editura Risoprint. Prezintă: Mircea Muthu.

21.00 Concert pop electronic: DJ set + live – Never Over.

21.30 Expoziția de fotografie „Keep” semnată de fotograful Ovidiu Manoilescu. Prezintă: Dorel Găină. Locație: Corso Café & Bistro.

22.00 Concert Rodion G.A. – părintele new wave-ului și al rockului electronic românesc.

22.30 Concert de blues: Ryan Donohue și Clay Windham (SUA). Locație: Corso Café & Bistro.

 

 

 

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

author photo two

Kristina Reştea

Kristina Restea este reporter in echipa publicației online Actualdecluj.ro și are o experiență de 12 ani în presă. E absolventă a Facultății de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării, din cadrul Universității „Babeș-Bolyai”, secția Jurnalism. Anterior lansării proiectului actualdecluj.ro a scris pentru cotidianul local Ziua de Cluj, ca reporter în departamentul Economic.
  • Articole similare