Închide

Rectorul celei mai mari universități din țară se plânge că nu mai poate cere bani europeni. "Dacă puteam, îi luam pe toți, acum suntem discriminați"

ActualitateEducaţie by Mihai Prodan - oct. 09, 2014 0 235

Rectorul celei mai mari universități din țară reproșează că instituțiile de învățământ superior nu mai pot accesa bani europeni în următorul exercițiu financiar, 2014-2020, și că ar fi avut multe de făcut cu acești bani – de exemplu reabilitarea parcului Arcalia. Declarația vine la redeschiderea singurului parc unde plătești ca să intri, reabilitat cu bani europeni și redeschis azi.

„Nu mai putem accesa fonduri prin POR în următorul exercițiu financiar; cineva de la București mi-a spus că dacă am avea acces și am scrie proiectele bine am lua toți banii. Parcul Arcalia are o suprafață mai mare și am fi putut s-o reabilităm, ar trebui să avem acces neîngrădit la aceste fonduri, nu fiind discriminați”, a spus rectorul Universității „Babeș-Bolyai”, Ioan Aurel Pop.

Acesta explică de ce universitatea va păstra taxa de acces în parc, deși numeroase organizații și persoane fizice au cerut eliminarea sa: „acest parc nu e unul de agrement, e un parc sportiv, campus universitar, în care trebuie să-și desfășoare activități normate, prevăzute în ștate de funcțiuni, tineri studenți ai universității nosatre. el găzduiește o facultate a acestei universități”. În plus, adaugă Pop, universitatea trebuie să asigure și siguranța celor care au acces în parc: „siguranța în acest parc o au toți cei care intră în el. pentru a le asigura pe mămici că totul va decurge bine, știți foarte bine, că e nevoie de supraveghere, mai ales în condițiile de astăzi”.
„Am avut o mare bucurie din partea unui profesor francez zilele trecute, care a spus că știe toate activiățile din facultățile de sport europene și acesta e cel mai frumos parc pe care îl are o facultate de profil din Europa”, a mai spus rectorul UBB.

UBB a inaugurat astăzi parcul Iuliu Hațieganu după lucrări de 6 milioane de euro în ultimii doi ani. Vezi aici detalii

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

author photo two

Mihai Prodan

Ziarist din 2001. Licențiat în jurnalism din 2004, master în comunicare din 2006. Specializări la Reuters în Londra și Institutul Internațional pentru Jurnalism în Berlin.