Închide

UDMR preia oficial șefia Consiliului Județean Cluj

AdministrațieTop News by Cosmina Fernoaga - oct. 09, 2014 0 181

Pentru prima oară în istoria administrației județene atât consilierii județeni PSD cât și cei din PNL/PDL au votat de comun acord, pentru păstrarea reprezentantului UDMR, Vakar Istvan, la șefia Consiliului Județean. Concret, Vakar rămâne vicepreședinte cu atribuții de președinte, așa cum Actualdecluj.ro anunța în urmă cu două zile. Pentru a nu risca să piardă mandatul de vicepreședinte, PSD în tandem cu UDMR a optat pentru păstrarea actualei structuri de conducere, la nivelul acestei instituții. La rândul lor, reprezentanții ACL sunt mulțumiți că rămân și ei cu un consilier cu atribuții de vicepreședinte, în persoana lui Horațiu Cătărig. Liderii partidelor par să fie mulțumiți cu această soluție de compromis, având în vedere că pot păstra un oarecare control asupra deciziilor care se vor lua nivel de instituție.

Cei mai câștigați par a fi social-democrații, care deși sunt în minoritate la nivelul forului decizional al Consiliului Județean, ei rămân totuși la frâiele acestei instituții. Situația le convine pentru că nu sunt nevoiți să se mai confrunte cu un scrutin electoral, decât în 2016, când sunt programate alegerile locale. Până în 2016, PSD va avea timp să-și facă ordine în orgradă, să-și aranjeze primarii astfel încât să obțină un rezultat electoral cât mai bun.

 

 

 

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

author photo two

Cosmina Fernoaga

Este redactorul-șef al site-ului actualdecluj.ro, din aprilie 2014. A fost reporter pentru cotidianul Ziua de Cluj din martie 2005 până în aprilie 2014 şi redactor la Realitatea FM Cluj din martie 2012, timp de un an. Lucrează în presă din iulie 2003, când a debutat la cotidianul "Bună ziua, Ardeal". A absolvit Facultatea de Teatru şi Televiziune a UBB Cluj în 2004 şi Facultatea de Drept a Universităţii „Dimitrie Cantemir” în 2012.