Închide

Viceprimarul UDMR clujean, promotor al multiculturalismului exclusivist. Doar în limba etnicilor

AdministrațieTop NewsUncategorized by Luminiţa Silea - oct. 09, 2014 0 310

E persoană publică, Plătită din bani publici. După modelul Paginii Oficiale a primarului Emil Boc și viceprimarul UDMR Anna Horvath se promovează în new media, pe rețele de socializare. O face, însă, doar pentru comunitatea maghiară. Cu toate că cere clemență și înțelegere în spiritul multiculturalismului la fiecare ședință în care consilieri locali îi impută că le pune pe masă denumiri de străzi în limba maghiară și Kolozsvar-ul.

 

Kolozsvár/Cluj-Napoca, Petőfi/Avram Iancu folosit de o asociația maghiară în înscrisurile oficiale puse la dispoziție consilierilor locali pentru a-și da votul pentru introducerea unui card maghiar studențesc pentru reduceri la transportul în comun a inflat spiritele la ulima ședință a Consiliul Local. Consilieri locali au declarat public că au căutat pe pe Google translate și că str. Avram Iancu nu se traduce prin Petőfi, mai ales că în oraș există o altă stradă cu numenle Petőfi Sandor . Viceprimarul Anna Horvath a intervenit susținând că denumirea veche a str. Avram Iancu

era Petőfi Sándor. „Ei, ca şi O.N.G., folosesc, atunci când îşi scriu antetul, şi denumirea veche; e o crimă? Acum, personal vă pun întrebarea”, a declarat la fel de public viceprimarul Anna Horvath.

Viceprimarul explicat la finalul ședinței de Consiliu Local unei coleg căruia îi cerea să se comporte în spiritul multiculturalismului, exeplificând că există hătți făcute de organizațiile maghiare ale orașului care sunt bilingve, unde străzile apar atâr cu denumirile românești cât și cu cele maghiare, vechi.

Cu toate că e viceprimar UDMR la primăria clujeană, deci viceprimarul tuturor clujenilor (și a celor de pe rețele de socializarea), Anna Horvath – Public figure (Persoană publică) comunică doar în maghiară cu aceștia pe canalele new media.

anna horvath

Dacă vrei să vezi ce a mai făcut viceprimarul și nu cunoști limba magiară, există însă poze reprezentative care o arată, în Sala de Sticlă, există fotografii din biroul viceprimarului, din sediul de pe Moților 1-3 cu maldăre de dosare care trebuie semnate. Postările sunt însă în limba maghiară și nu, bilingv, așa cum, în calitate de reprezentantă a comunității maghiare o solicită de fiecare dată.

anna horvath 4

Cum pagina oficială a viceprimarului este administrată de staff-ul său de pe cabinet, Actual de Cluj a întrebat de ce viceprimarul clujean se adresează doar comunității maghiare. „Bună întrebare”, a fost răspunsul de la capătul firului. „Nu avem capacitate să traducem și în limba română postările de pe rețelele de socializare”, au mai spus oamenii din echipa viceprimarului. „Este adevărat că este viceprimarul tuturor clujenilor și a celor care nu înțeleg limba maghiară. Vom remedia această situația, mai ales pentru că, în spiritul multiculturalismului, exemplele trebuie date de oficiali”, au încheiat oamenii din staff-ul vicepriamrului UDMR.

În schimb, colegul său de la județ, Vakar Istvan, folosește în new media și limba română.

 

vakar

 

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

author photo two

Luminiţa Silea

Este reporter la ActualdeCluj.ro din aprilie 2014. A lucrat la cotidianul Ziua de Cluj de la lansarea sa, în 2004, până în aprilie 2014. A absolvit Facultatea de Jurnalism a universității "Babeș-Bolyai" în 2004 şi are două diplome de master - în Administraţie Publică la aceeaşi universitate şi în Comunicare şi Relaţii Publice la Şcoala Naţională de Studii Politice şi Administrative (SNSPA) Bucureşti.
  • Articole similare