Închide

ZF: Topul judeţelor din România, la numărul de medici. Câţi doctori are Clujul

ActualitateSinteză știri naționale by Actual de Cluj - iul. 03, 2017 0 1080

În spitale e criză de medici şi, potrivit unui studiu realizat de Universitatea de Medicină și Farmacie din Cluj-Napoca, 84,7% dintre absolvenții la nivel de licență iau în considerare posiblitatea de a pleca în străinătate pentru a profesa. Cu toate acestea, Clujul stă încă bine la numărul de medici, în comparaţie cu alte oraşe din ţară: e pe locul trei, conform unui clasament publicat de Ziarul Financiar.

Pe baza datelor din 2016, cei mai mulţi medici din România lucrează în Bucureşti, Timiş şi Cluj, zone care concentrează o treime din totalul celor 57.300 de medici, cu excepţia dentiştilor. La polul opus, în Călăraşi, Giurgiu şi Ialomiţa sunt numai 986 de medici, câte 300 în fiecare judeţ. În 2016 numărul de medici din România a crescut cu 1.200. Salariul mediu în sănătate – 2.700 de lei pe lună, peste salariul mediu din economie – 2.300 de lei, este încă redus prin comparaţie cu veniturile pe care le-ar putea obţine medicii români la spitale din alte ţări.

Ştirea integrală AICI

Periodic, în ţară au loc târguri de locuri de muncă dedicate medicilor, aceştia fiind foarte căutaţi în ţările vestice. Mai multe detalii despre salarii, dar şi despre motivele care îi fac pe români să emigreze:

Vezi şi:

Medicii români, atraşi cu locuri de muncă în ţările dezvoltate. De ce ne pleacă doctorii?

Nici un comentariu

Scrie un comentariu