Închide

ZF: O companie din Cluj ajunge lider pe piața cosmeticelor

Economie by Actual de Cluj - feb. 28, 2017 0 346

O companie din Cluj ajunge lider de piață în industria cosmeticelor și produselor de curățenie, la mare distanță de competitori, în ce privește cifra de afaceri.

Farmec Cluj a devenit cel mai mare jucător din domeniul fabricării săpunurilor, deter­genţilor şi a produselor de în­tre­ţinere, cosmetice şi de parfu­merie după rezultatele din 2015, ultimul pentru care există date publice, arată Ziarul Financiar. Schimbarea de lider vine în condiţiile în care compania Detergenţi SA, cu două fabrici în Timișoara și Urlați, s-a divizat iar fabrica din Timișoara a ajuns în portofoliul grupului german Dalli.

Astfel, datele pentru 2015 de la Registrul Co­merţului arată că acum există două com­panii distincte, Detergenţi SA care ad­min­is­trea­ză fabrica de la Urlaţi a Procter & Gamble unde se pro­duc şampoane şi alte produse pentru îngri­jirea părului, şi Dalli Production Ro­mania. Farmec a avut în 2015 o cifră de afaceri de 172,5 milioane de lei, la mare distanță de restul pieței – Detergenți SA, următoarea în clasament, a avut o cifră de afaceri de 133 milioane, iar Unilever România și Dalli Production – 67 și respectiv 65,5 milioane, conform datelor ZF.

Fabrica de cosmetice Farmec din Cluj are o istorie de decenii – primul laborator de produse cosmetice a fost înființat în 1943, ca o subunitate a laboratoarelor Molnar Moser, înființate în 1889 la Budapesta. Produce între altele faimosul lapte demachiant Doina, în continuare lider de piață la jumătate de secol de la primele loturi, în 1965. Director al companiei a fost până recent Liviu Turdean, din 1967.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

Articole similare