Închide

Zeci de psihologi din țară oferă ședințe gratuite de consiliere psihologică la inițiativa unor clujeni, în Blue Monday, ziua considerată cea mai depresivă din an

Actualitate by Actual de Cluj - ian. 12, 2022 0 156

Zeci de psihologi din țară oferă ședințe gratuite de consiliere psihologică la inițiativa unor clujeni, în Blue Monday, ziua considerată cea mai depresivă din an. E al cincilea an al acestei inițiative.

Din 2005 încoace, cea de-a treia zi de luni din ianuarie e numită Blue Monday și este considerată cea mai deprimantă zi din an, cu un risc major asupra sănătății psihice. ”Potrivit unor cercetări, trecerea sărbătorilor de iarnă, cheltuielile din decembrie, vremea posomorâtă și perspectiva îndepărtată a unei vacanțe sunt doar câteva dintre motivele care contribuie. La acestea se adaugă și stările generate de incertitudinea contextului epidemiologic, în condițiile în care statisticile indică faptul că tot mai multe persoane se simt mai triste sau mai puțin încrezătoare”, explică inițiatorii campaniei Blue Monday, coordonată de psihologii Mădălina Bogdan, Denisa Niță și Cristina Lațcu. Ședințele gratuite au loc între 17 și 21 ianuarie. ”Proiectul Blue Monday poate fi un adevărat sprijin pentru cei care se confruntă cu stări depresive. Un ajutor acordat la momentul potrivit poate fi chiar salvarea unui om de la suicid”, spune psihologul clujean Mădălina Bogdan.

Înscrierile aici

Anul trecut, aproape 60 de specialiști au oferit 300 de sesiuni de terapie.

Blue Monday, proiect ce poartă numele celei mai depresive zile din an, este o inițiativă socială de conștientizare a depresiei și de conectare a celor care au nevoie de ajutor. Proiectul a început în 2018 în Cluj-Napoca și s-a extins ulterior la nivel național.

Citește și:

Depresiv de Sărbători? Președinta asociației antisuicid: ce poți face ca să-ți îmbunătățești situația

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

Articole similare