Închide

Zeci de controale împotriva defrișărilor ilegale, într-o singură lună, la Cluj; care sunt rezultatele

Actualitate by Actual de Cluj - mai 08, 2015 1 366

Zeci de controale într-o singură zi la Cluj, împotriva defrișărilor ilegale – în medie două pe zi. Rezultatele nu sunt, însă, spectaculoase.

Aproximativ 70 de controale au desfăşurat de poliţiştii clujeni în luna aprilie pentru prevenirea şi sancţionarea ilegalităţilor din domeniul silvic, în urma cărora s-au confiscat peste 180 de metri cubi de lemne, în valoare de 54.000 lei, adică peste 10.000 de euro – 130 metri cubi comercializați sau deținuți fără documente de proveniență și alți 50 de metri cubi susceptibili a proveni din tăieri ilegale. E vorba mai exact de 74 de controale, în urma cărora polițiștii au depistat 12 infracțiuni silvice și au confiscat două motoferăstraie cu privire la care există suspiciuni că ar fi fost folosite pentru defrişări ilegale.

Polițiștii clujenilor că din 8 octombrie 2014 este funcţional programul “Woodtracking”, prin sistemul 112. În consecinţă, fiecare cetăţean care doreşte să fie verificată legalitatea unui de transport de lemn, poate apela gratuit serviciul, unde va comunica numărul de înmatriculare al autovehiculului.

Un comentariu

Scrie un comentariu