Închide

Zeci de cazuri de infecție cu coronavirus la spitalul județean din Cluj, managerul neagă că ar fi vreun focar: ”nu s-au îndeplinit condițiile pentru declararea unui focar, fiind depistate cazuri izolate”

SănătateTop News by Actual de Cluj - oct. 07, 2020 1 1334

Câteva zeci de angajați ai spitalului județean din Cluj s-au îmbolnăvit de coronavirus de la izbucnirea pandemiei, șapte cazuri doar în ultimele zile, dar conducerea spitalului spune că aceste infecții au avut surse diferite și neagă că ar fi vorba de vreun focar de infecție.

În total la spitalul județean din Cluj au fost înregistrate 52 de cazuri de infecție cu coronavirus în perioada martie – august, șase cazuri de angajați de la Urgențe în septembrie și alte șapte cazuri doar în 29 și 30 septembrie, acestea din urmă la personalul administrativ.

Era de așteptat, consideră managerul spitalului Petru Șușca, având în vedere că au fost recoltate peste 1.600 de probe RT PCR la personalul medical. Șase cazuri de infecție au fost depistate în septembrie, la Unitatea de Primire Urgențe, iar Șușca spune că sursa de infecție a fost comunitară – ”două cazuri pozitive, asimptomatice, depistate după întoarcerea din concediul de odihnă și patru cazuri depistate la intervale diferite, la triaj, cu sursă comunitară”.

În privința angajaților TESA, există șapte cazuri confirmate, în 29 și 30 septembrie. ”Din aceste cazuri, anamneza și datele de anchetă au identificat trei persoane care, în perioada 16-24 septembrie au fost în evidența medicului de familie, cu recomandări de concediu medical și fără ca medicul de familie să suspecteze infecția COVID-19. În momentul demarării anchetelor epidemiologice, la nivelul angajaților TESA, s-au identificat două persoane la risc, care erau în concediu de odihnă. Acestea au fost readuse pentru ancheta epidemiologică și incluse în testarea RT PCR. În perioada 29-30 septembrie, în cadrul aceleaiași structuri administrative, au mai fost depistate două persoane cu simptomatologia tipică COVID-19, care au fost incluse în anchetă și recoltate pentru RT PCR, și care, ulterior, s-au pozitivat”, mai arată acesta.

”Nu s-au îndeplinit condițiile pentru declararea unui focar, fiind depistate cazuri izolate ca transmitere și manifestare”, a fost concluzia sa.

Un comentariu

  1. Zeci de cazuri si abia … abia a inceput scoala … abia a venit vremea rea si lumea incepe sa foleaseasca autobuzele … abia au revenit studentii in oras …. abia au revenit studentii de la medicina in spitale … abia au inceput romanii sa creada in coronavirus … abia… abia… abia… Vai de capul nostru, ca prosti mai sintem!

Scrie un comentariu

  • Articole similare